sockermonstret

En blogg om sockerberoende, kampen om vikten och vägen till att njuta fullt av livet!

Kokt kylling

Publicerad 2012-04-30 19:08:18 i Mat & Recept



Blev enkel och nyttig middag ikväll, hel kokt kyckling med sallad, avokadoröra, blomkål och lite morot.

Nu ska vi strax iväg och kika på majbål, så hinner inte skriva så mycket mer!

Spökmaränger

Publicerad 2012-04-30 16:41:51 i Mat & Recept



Åh, gudomliga maränger!! Lång tid men väl värt mödan! Och vilket bra godis!! Kalorisnålt som tusan och näringsrikt på protein! :-D

Min belöning till mig själv för att äntligen ha kommit nedanför 60-strecket blev en tidning.

Här kommer marängreceptet!



Jag fick till 7 "klickar" av den här satsen:
  • 3 äggvitor
  • 2-3 msk sukrin floorsocker
  • några droppar citronsaft

Vispa ordentligt med elvisp

Spritsa ut på bakplåtspapper (eller klicka som jag gjorde, därav blev det mer spöken än toppar)

In i ugnen 80-100 grader i 1,5-2 timmar! Stäng sedan av ugnen och låt dem stå kvar där i ytterligare en timme. Har bara hunnit smaka en men de smälter verkligen i munnen! Det här måste göras till helgen igen!

Ska mumsa i mig de på tallriken nu och titta i min tidning med en slurk kaffe :-)

 

Pasta & köttfärssås

Publicerad 2012-04-30 11:47:17 i Mat & Recept



Tänk att man kan äta massa pasta och ändå bli smal! Längtar till sommaren när man kan mumsa på pastasallad vid stranden i bikini. Men det är en bit kvar dit... en ganska bra bit. Just nu ser jag väl mer ut som en strandad valross i griskläder. Men en dag i taget -en vecka i taget -en månad i taget. Tiden går fortare än vad man tror. Längtar till en ny, fin sommarkropp! Som denna gången ska bestå även under vinterhalvåret!

Sambon bad mig ta lite bilder på de färdiga korten, slänger in en bild här med. De blev faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig. Materialet hittade vi på Panduro, men man kan hitta billigare alternativ.

Pannkaka och jordgubbar

Publicerad 2012-04-30 08:55:23 i Mat & Recept



Blev en pannkaka över igår, så den satt fint nu med ett lass hallonsås och några belgiska jordgubbar.
Ser ut att vara underbart väder ute idag! Hoppas att det blåser mindre. Ska se om jag hittar ett bra ställe där vi kan kolla på majbrasa ikväll, skulle kunna bli en mysig tradition :-)

Jag hostar fortfarande lika ofta som ett marsvin piper, men inflammationen i ögonen har blivit bättre. Jag vill ju börja träna igen!

Råkade ställa mig på vågen

Publicerad 2012-04-30 08:26:46 i Vikt & Mått



Oj oj, -2,8kg på två dagar? Fredagen kan ju knappast räknas eftersom jag proppade i mig chips och kärleksmums för två... Mest vatten, men känns peppande ändå. Känns som att min "livsstilsdiet" ändå fungerar ganska bra och så slipper man tänka på dessa kalorier hit och dit. Och man kan dricka hur mycket vin man vill :-D Skämt å sido... men det fungerar tydligen att lyssna på kroppen och ge den mat när den är hungrig.



Magen har definitivt blivit några plan plattare sedan i fredags! Slipper man dra in magen iallafall, men det är mycket kvar fortfarande. Närmare bestämt 7,2 kg till målvikten om 9 veckor, tror ni jag kommer klara det?

Bakismat utan bakis

Publicerad 2012-04-29 21:46:31 i Mat & Recept



Nej, ingen var bakis idag men det blev ändå bakismat. Kanske för att jag är sjuk, men det var helt okej, ingen var speciellt sugen på någonting ändå.
Jag tycker faktiskt att jag kan rekommendera pastan från märket "LowCarb" som även har det (goda) rostbrödet "Ny Start" som numera säljs färskt i butikerna! Pastan är inte så god "naturell", men i en sallad eller sås så tycker jag att den påminner om pasta och ändå tillför något gott. Men smaken är olika får man komma ihåg, man får prova sig fram.


Jaha.. sitter nu och.. gör kuvert! Haha, kan ni fatta att det tagit nästan en hel dag att göra inbjudningar till 13 pers?! Jaja, vi hade inga kuvert och vill skicka dem gärna ikväll//imorgon bitti. Har klippt ut massa kuvert i matchande färger till korten och ska bara klippa ut dem och klistra ihop dem nu.

Korvfika

Publicerad 2012-04-29 18:12:27 i Mat & Recept



Nästan färdig med alla inbjudningskort, sen ska de bara packas i kuvert och skickas iväg!
Det blir bakismiddag idag -köttfärssås, fast ingen är bakis.. Ska strax sätta den på puttring.
Tog en bit korv (75% kötthalt, helt okej) och en liten bit kvarglömd mögelost 11%. Och ett glas rött kan ju aldrig vara fel :-)

Slabbig microlunch för hungrig kreatör

Publicerad 2012-04-29 14:02:07 i Mat & Recept



Slängde i mig resten av pyttipannan från igår med lite rödbetor och ketchup. Helt okej i mättande syfte.
Fortfarande sjuk och det liknar mest en solig storm ute så blir nog till att sitta inne mestadelen av dagen :-( Kanske orkar gå och handla sen.

Men det finns ändå mycket att göra här hemma. Just nu håller jag på att färdigställa sonens inbjudningskort inför hans första kalas. Just 10 more to go!

Pannpakor

Publicerad 2012-04-29 10:14:54 i Mat & Recept



Vilken lyxfrukost, pannpakor (ja, enligt receptet är det tydligen pannpakor och inte pannkakor..:-) med varma hallon vilar nu i magen. Slänger in receptet:

  • 2 ägg
  • 4-8 msk lättkvarg
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2 msk havrekli
  • en nypa salt

Vispa ihop alla ingredienser (späd med vatten om smeten blir för tjock). Torka en teflonpanna med lite rapsolja, grädda på ganska hög värme. Vänta tills hela smeten stelnat innan du vänder så går de inte sönder.

Ca. 4 små i liten panna eller 2 st i stor panna.

Hemmakur

Publicerad 2012-04-28 22:17:59 i Dagbok



Söker i min desperation efter något som kan dämpa min onda, retliga hals. Halstabeletter hjälper inte så nu får jag ta till tyngre grejer. Mer hett citron- och ingefärste på ingång och en slurk whisky borde mildra lite.



För säkerhets skull så ska jag testa att gurgla halsen med saltvatten, men först -en brustablett Echinacea som lidrar förkylning.

Sen är jag redo för film, kommer garanterat inte att ha problem med att somna inatt!

Pytt i panna

Publicerad 2012-04-28 20:25:35 i Mat & Recept



Ikväll blev det pytt-i-panna på zucchini, svamp, lök, gul paprika och rester från skinksteken från i torsdags. Några droppar ketchup, några skivor rödbeta och ett stekt ägg blev pricken över i.

Mår skit rent ut sagt. Har inte pluggat något heller. Nu sitter jag i soffan och slötittar på TV med en hel kanna citron- och ingefärste. Halsen värker oh jag var egentlign inte ens hungrig vid middagen, men pressade ner det ändå. Slipper ju orora mig för att hamna med händerna i chipspåsen ikväll iallafall...!


Nu ska jag krya på mig lite och hoppas på att vakna lite friskare imorgon!

Sötsugen och mellanmål

Publicerad 2012-04-28 14:54:41 i Mat & Recept



Fy vad sötsugen jag har varit sedan lunchen!! Men det är bara att stålsätta sig... Inte blir det lättare av att det finns massor av bakverk hemma. Gästerna är försenade, men nu är de snart på väg. Ska fasiken se till att proppa i dem alla rester av chokladrutorna, annars får jag väl skicka med resten... De var supergoda iallafall, och godare är de säkert idag när de fått dra till sig under natten.

Men, jag ska bli smal och fin igen. Jag vill inte leva under kontroll av sockermonstret längre, jag vill ha tillbaka mitt lyckliga sunda liv. Det får mig verkligen motiverad att tänka på.

Dags att klä på sig nu tror jag innan vi får besök!

Passade på att smussla ner lite nyttigt mellanmål, lättkvarg med jordgubbar och lite riven cocos. Mums!

Lunchrester

Publicerad 2012-04-28 12:59:32 i Mat & Recept



Har städat i princip hela lägenheten, det gick ganska snabbt.
Till lunch blev det gårdagens marinerade fläskfilé med vitlök, svamp och timjan i en gräddig sås (milda mat 4%) med lite isberg, rädisor, gurka och avokado.

Har bjudit hit lite gäster senare och hoppas på att bli av med en del kärleksmums så att jag ska bli mindre frestad. Ikväll blir det inget ätbart efter middag (säger jag nu...). Kommer kännas lite jobbigt den första veckan, men sedan vänjer man sig.

Bra start på dagen

Publicerad 2012-04-28 08:48:47 i Mat & Recept



Har inte sovit så många timmar inatt, men känner mig ändå ganska pigg nu när jag sitter här med en kopp kaffe och mumsar på frukosten.
Om jag ska nå mitt mål på 9 veckor så måste jag börja röra på mig mer. Får verkligen se till att bli frisk snart.
Igår var en smärre miss, men ingen katastrof. Det är nog dags att ta lärdom av sina misstag så det är sista gången jag köper en stor påse chips (brukar köpa 1 liten 40g annars endast till sonen). Jag styrdes av priset denna gången då en stor OLW-påse kostade 10 kr, en liten 7 kr... Och några kärleksmums blir det inte på läääänge!! Det får bli endast nyttiga kakor i fortsättningen.

Mitt mål till fredag är att komma under 60 kg.

Ångestfylld natt

Publicerad 2012-04-28 03:46:00 i Tankar



Kan inte sova. Har baddat mina ögon med kokt saltvatten och halsen värker så nu sitter jag här i soffan med en kopp varmt kvällste och en gammal dramafilm som surrar i bakgrunden.
Ångesten fyllde min hjärna så var tvungen att gå upp. Jag känner att jag inte hunnit plugga så mycket som jag borde. Jag inser också nu att jag kanske borde skaffat mig ett sommarjobb. Och vad har jag gjort mot mig själv, jag ser ut som en strandad val? Och inte fan klarade jag av att stå emot suget ikväll.... TVÅ chokladrutor (som på bilden) och säkert 200g chips... Det är bara att ta nya tag och försöka komma fram till vad som gick snett. Förmodligen ångesten över icke befintligt sommarjobb, förlite pluggande och att jag låtit mig själv förfalla.

Men, jag måste själv ha förståelse för att jag faktiskt är sjuk och inte orkat plugga på samma sätt som vanligt. Och formen kommer tillbaka, bara man ger det lite tid med rätt matvanor. Plugget går bra, jag har mitt studieschema. Jag är smart, jag lär mig jävligt fort, så det här kommer gå bra trots att det bara är 3-4 veckor kvar i skolan! Och ett sommarjobb behöver jag egentligen inte, jag har inga direkta utgifter varje månad och det finns så jag klarar mig på sommarkontot.
Så vad finns det att ha "ångest" över egentligen?

Det var skönt att skriva av sig i cybervärlden. Känns lite lugnare nu när funderingarna fått svar. Hoppas att jag kan bli frisk snart så att jag kan börja promenera och träna lite på gymmet så man slipper vara fast här hemma.

Ska glo lite till på filmen och sen skutta i säng med min onda hals. Imorgon blir det nya tag -igen- men utan socker!

Partymood

Publicerad 2012-04-27 18:30:25 i Dagbok



Solen skiner ute, musiken strömmar här inne, vilken härlig kväll! Vilken partykväll -som man missar...
Men om jag kan sköta mig nu så kan jag vara ute och festa om ca 2 månader, yippi!

Har bakat kärleksmums (inte till mig såklart) och nu börjar det bli dags att sätta igång med maten!

Skål!

Idag är det billigt KRAV-vin i glaset med 3g socker per liter. Viner med liten sockermängd är helt okej att dricka tycker jag, det påverkar inte vikten något speciellt. MEN - man får passa på vad man äter till....

Mellanmål

Publicerad 2012-04-27 15:25:49 i Mat & Recept



Ska strax iväg och hämta sonen! Passar på att slänga ner lite lättkvarg med hackade blandade nötter och en kopp kaffe. Får se om det blir en liten promenad innan vi går hem, även om jag är sjuk så skulle det vara skönt med en runda!

Vikt & mått

Publicerad 2012-04-27 14:24:54 i Vikt & Mått

Vikttabell 9 veckor fram

Datum: Vikt (kg): +/- Tot +/- Till mål: BMI: Midja (cm): +/- Tot +/-
Startvikt: 12-04-27 62,0 0,0 0,0 10,0 22,5 72,5 0 0
Vikt efter vecka 1: 12-05-04



0


Vikt efter vecka 2: 12-05-11



0


Vikt efter vecka 3: 12-05-18



0


Vikt efter vecka 4: 12-05-25



0


Vikt efter vecka 5: 12-06-01



0


Vikt efter vecka 6: 12-06-08



0


Vikt efter vecka 7: 12-06-15



0


Vikt efter vecka 8: 12-06-22



0


Målvikt efter 9 veckor: 12-06-29



0


Startbild i trädgårdsjeansen

Publicerad 2012-04-27 13:58:42 i Vikt & Mått



Ska man blogga får man väl bjuda lite på sig själv. Rotade fram ett par gamla ganska fula 25:or (som jag sparat för att ha då man rotar i rabbatten på sommaren) men gisses, det gick ju inte ens över rumpan!! Vet inte om jag ska skratta eller gråta faktiskt..... I somras var de förstora (!), svårt att förstå nu.

Det är bara att kämpa på och ju mer jag tittar på de där bilderna, ju mer kämparglöd känner jag för att stå emot sockersuget. Det har inte dykt upp än, men när vi bakat kärleksmums ikväll och sonen sitter och mumsar så kommer nog suget krypande... Men i helgen är det NOLL socker som gäller! Lika bra att ta en helg i taget.

Enkel lunch

Publicerad 2012-04-27 12:40:53 i Mat & Recept



Lite överbliven sallad från gårdagens middag med ett kokt ägg, minikeso och en skiva kokt skinka och avokado kändes fräscht och gott. Är inte speciellt hungrig idag vilket inte är så konstigt med tanke på gårdagens matintag... Men det är ändå viktigt att kroppen får lite näring, framförallt nu när den ska avgiftas.

Egentligen förstår jag inte varför det ska vara så svårt att stå emot sockermonstret. Man kan äta och dricka så gott, man kan äta sig mätt och ibland lite till och ändå ha en drömkropp, så varför får man plötsligt lust att trycka i sig ett helt paket med 3 dagar gammal bröd med smör på för?! Det är ju inte ens gott! Och att det oftast inte slutar där, utan man fortsätter med kalla överblivna potatisar med sås i kylen, ett helt glas med Oboy-pulver med en liten skvätt mjölk, allt för att få i sig så mycket socker som möjligt. Ju mer jag tänker på det, ju sjukare låter det.

Nu måste jag se livet med andra ögon!

Dagens viktigaste mål - frukost!

Publicerad 2012-04-27 11:02:48 i Mat & Recept



En halv burk lättkvarg 0,1% med skivade jordgubbar och pumpafrön + kaffe med minimjölk. Min favoritfrukost helt klart!

Är fortfarande sjuk. Har jordens slemhosta och ögoninflammation, kul. Ska ta en kopp kaffe till och sätta igång och plugga när jag har plockat lite här hemma först. Och disken... Hade ett sockeranfall igår (som varat sedan förra fredagen!) och då blir jag ärligt som en narkoman i beteendet. Jag skiter i princip i allt runt omkring, det enda jag bryr mig om är vad jag ska trycka i mig härnäst. Det känns lite skrämmande att inse hur allvarligt det faktiskt är och hur onormalt mitt beteende är.

Jag gissar på att det kommer att bli en något jobbig eftermiddag och kväll. Kan nog komma upp ett och annat ångestfyllt inlägg här...

Startvikt

Publicerad 2012-04-27 10:50:52 i Vikt & Mått



62.0 kg! Det betyder att jag har minst 10 kg att göra mig av med under de kommande 9 veckorna!
I skrivande stund känns det omöjligt... Men så tänker man ju om det mest - men man gör det ändå och vips så presterade man precis så mycket som man trodde var omöjligt! Det gör en stark och självkänslan växer.

Det här ska gå!

Det jobbigaste kommer vara de 2 första veckorna. Eftersom jag är så sockerberoende just nu finns det bara ETT alternativ, d.v.s. att helt skippa allt socker och alla kolhydrater. Jag kan inte låta mig själv smaka en endaste liten godisbit trots att det är fredag -för jag vet hur det kommer sluta. I katastrof. Hetsätning av sockerrika produkter (OBS! Vill poängtera att jag är inte bulimiker, så det som åker ner i magen stannar där!). Jag hoppas kunna bota mig själv från sockerberoende och kanske kanske våga hoppas på ett något mer normalt förhållningssätt till godis i framtiden.

Avgifting !!!

Publicerad 2012-04-26 21:56:15 i Dagbok

Nu har jag fått nog. Efter nästan ett år på högskolan och 10 kg tyngre är det verkligen påtiden att hitta tillbaka till formen!

Jag måste försonas med mitt sockermonster som bor inne i mitt huvud. Vi kommer alltid att vara tillsammans, men vi måste hitta tillbaka till vägen där vi båda är tillfreds. Just nu har monstret allt som oftast övertaget. När stressen sätter in, olusten eller känslan av uttråkning. Då kommer en panikkänsla -jag måste ha socker. Jag måste äta snabba kolhydrater. Bröd, pasta med ketchup, choklad, popcorn, chips, lösgodis, glass med chokladsås -gärna allt och på en gång. Det är verkligen inte friskt...

Så nu är det avgiftning som gäller för att kunna komma tillbaka till en sund livsstil.
Bävar inför vägningen imorgon....

Om

Min profilbild

Sarah

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela