Marinerade kamben
Marinerade kamben med sallad, lättkokt blomkål och ugnstorkad svamp fick bli middag ikväll. Och ett stort glas rött :-)
Sonen ville egentligen ha pytt-i-panna, så det belv ett mellanting med råstekt potatis till grabbarna.
Slänger in recept på en enkel och väldigt god marinad till revben eller grillat fläskkött:
- ca 0,4dl rapsolja
- ca 3 msk kinesisk soya
- 2-3 msk honung (brukar köra flytande när det ändå ska upphettas)
- 1,5-2 tsk chilipulver
- 1 rågad tsk fransk eller dijon senap
- salt & svartpeppar
Blanda allt och gnid in i köttet. Låt ev. stå en stund eller marineras i kylen några timmar.
För revben: kör in i ugnen 175 grader, vänd efter ca 45 min och låt stekas lika länge på andra sidan. För kamben som är mindre kan tiden per sida kortas till ca 35 min per sida.