Recept rabarbermuffins
Ingredienser:
- 3 äggvitor
- 1 äggula
- ca 125 g lättkvarg
- 3 msk havrekli
- 3 msk mandelmjöl
- 3 msk psylliumskal
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- ca 1 dl + 0,75dl sukrin
- ca 250g rabarber (eller gärna bär! Just jag råkade ha hemma rabarber...)
Muffinsformar
Ugn: 225 för rabarbern resp. 175 grader för muffins.
Utförande:
- Ansa och dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form med lite vatten i bottnen. Strö över ca 1 dl sukrin och låt stå i ugnen ca 20 min tills rabarbern är mjuk. Smaka av vtskan så den inte behöver mer sötma!
- Vispa äggvitorna med sukrin till marängsmet med elvisp. Vispa därefter äggulan för sig med lättkvarg, mandelmjöl, havrekli, psylliumskal, vaniljpulver, salt och sist bakpulver. Blanda försiktigt i marängsmeten i äggulesmeten.
- Ställ muffinsformar på en plåt och skeda i smet till hälften ung. Skeda över rabarber och försök undvika förmycket vätska. Grädda i ca 175 grader ca 15-25 min (tills de är genomgräddade och fått lite färg) i nedre delen av ugnen. Alt. grädda i en pajform!