sockermonstret

En blogg om sockerberoende, kampen om vikten och vägen till att njuta fullt av livet!

Lax med romsås

Publicerad 2012-05-31 19:53:57 i Mat & Recept



Ikväll blev det lax till middag med romsås på lättkvarg och dill.
Sitter med en kopp kaffe nu och väntar på "Du är vad du äter" :-)

16 dagar

Publicerad 2012-05-31 15:17:27 i Vikt & Mått

Ja, det känns lite deppigt när inget händer på vågen. Vad gör man då? Istället för att moffa choklad och känna sig än mer misslyckad så tar man sig en runda i garderoben.
Minns ni de där sandfärgade shortsen i st. 34 jag köpte för ett tag sedan (16 dagar sedan)? De som inte gick att knäppa?



De sitter inte skitbra, men wow, de gick att stänga!! Sist gick de ju f*n knappt på... Nu blev jag iallafall lite gladare! Ska hoppa in i duschen nu och hämta gubben.

Proteinlunch

Publicerad 2012-05-31 13:55:14 i Mat & Recept



Orkade faktiskt inte äta upp allt, protein mättar bra. Håller på att städa här hemma och kom av mig helt vad gäller tiden! Kanske var frukosten som mättade bra helt enkelt.
Proteinpasta med en bit kycklingfilé, sallad och en tesked jordnötssmör för att få lite fett.

Efterlängtad frukost

Publicerad 2012-05-31 09:54:16 i Mat & Recept



Så gott med (low carb) bröd till frukost! Köpte ICA:s cream cheese 9% igår, gott.
Kom ut på en morgontur genom staden och en av våra många parker, skönt! Hoppas att det kan sätta fart på förbränningen. Vågen tycks stå still, eller jag undrar om den är trasig eller bara knasig (ena gången kan den visa på 55kg, ställer man sig på den igen kan den visa 58kg, sedan 57kg?!). Sambon sa att jag kanske inte skulle se något vågresultat förens nästa vecka. Då hoppas jag att det blir ordentliga resultat för jag vill bara komma i form nu!

Känns lite lustigt att skolan är slut för terminen. Idag tänkte jag köra en storstädning för att ev. kunna sätta igång med min lilla make over av garderoben imorgon. Blir ett kul litet projekt!



I did it!

Publicerad 2012-05-30 18:23:08 i Dagbok



55 min, 6,3 km. Inget att skryta med, rent av dåligt jämfört med föregående dagar. Men jag gjorde det! Trots att jag var skittrött och omotiverad. Och det var skittråkigt också. Aldrig mer PW på gymmets löpband, SÅ enformigt att stirra sönder sin egen spegelbild och man kan inte gå-dansa som i parken ^^



Det firas med iskallt bubbel före middagen! Bubbel som man blir glad av men ändå inte tom i bollen. Bubblet heter "Redbull" om någon vill veta.



Äntligen hade de fått in pasta på ICA Maxi. Jag vet inte hur många pkt jag köpte, men det ska väl räcka ett tag :-D. Så, ikväll blir det riktigt enkelt. Grillad kyckling, grönisar och några rödisar med pasta! Grabbarna får givetvis vanlig pasta...

Ska städa upp lite här i hallen, ser ju förj*vligt ut av någon anledning! Kanske hinner en dusch innan maten också.

Fika

Publicerad 2012-05-30 15:20:08 i Mat & Recept



Får hoppas att tentan gick bra! Har varit hemma en stund, är skittrött. Har inte blivit någon promenad av och sitter i valet och kvalet om jag ska hänga på ett spinningpass som börjar kl 18. Det skule ju mycket väl kompensera en promenad. Eller ska man ut och traska i kväll? Kommer jag verkligen att GÖRA det? Hmm...

I vilket fall så ska fläsket få röra lite på sig, så laddar med lite eftermiddagsfika. En näst intill nybakad skiva Ny Start med västan ost 5% och en rabarbermuffins på det :-) I glaset är det C-vitamin.

Tidig frukost

Publicerad 2012-05-30 07:00:54 i Mat & Recept



Vaknade 5 (!!) imorse. Sitter nu och tuggar frukost, ska strax åka iväg till skolan (mattetenta)!
Hinner inte skriva mer nu!

Fiskgratäng

Publicerad 2012-05-29 20:18:52 i Mat & Recept



Ytterligare en vardagsklassiker - fiskgratäng på torsk och Milda mat 4%. Dock i lite enklare format då jag råkade slumra till i soffan en stund och maten blev försenad. Sambon hade beställt ärtor på burk, lite mosiga men goda.
Ska upp jättetidigt imorgon så ska lägga mig tidigt! Hoppas jag orkar en PW även imorgon bitti!

Rabarbermuffins

Publicerad 2012-05-29 15:40:26 i Mat & Recept



Det blev ingen paj utan testade att göra muffins - med rabarber. Varför inte liksom?

Hinner inte provsmaka nu utan får göra det när jag hämtat sonen och handlat. Får se om jag slänger upp recept sen!

Lunch

Publicerad 2012-05-29 12:36:46 i Mat & Recept



Dags att fylla på med lite mat. Kalkonrester från igår och cola! Brrr vad kallt det är idag! Funderar på att baka något snabbt till e.m. fikat, har kvar lite rabarber i kylen... Kanske ska slänga ihop en rabarberpaj?

Morgonwalk & frulle

Publicerad 2012-05-29 09:49:15 i Dagbok



Godmorgon! Idag var det JAG som var en piggelinare! :-) Helt otroligt, men jag kom faktiskt ut på en powerwalk - före frukost!

Total rörelsetid: 1:04:42

Totalt avstånd: 7,99 km

Genomsnittlig hastighet: 7,41 km/h

Inte riktigt samma tempo som igår, men helt ok! Allt över 6,5km/h är godkänt tycker jag.

Fy vilket väder det är ute, nu öser det ner. Tur att jag verkligen kom upp och gick ut, för annars hade det kanske inte blivit någon promenad alls idag.....



Sitter och mumsar frukost här vid skrivbordet nu, gott! Och vad magen pratar... Kroppen är ju verkligen inte van att röra på sig.

Ska städa upp lite här hemma och sen ta en varm, skönn dusch med kroppsskrubb och lägga en honungsmask med aspirin.

Bräserad kalkonfilé

Publicerad 2012-05-28 19:23:44 i Mat & Recept



Ikväll blev det bräserad kalkon, går ganska snabbt att göra och känns nyttigt och gott. Grabbarna fick färskpotatis till. Kom på att jag kanske borde kokat någon grönsak till, som blomkål eller broccoli. Men men, jag blir nog mätt ändå! Gjorde en röra på avokado och lättkvarg med basilika. Min favorit är annars avokado med olja och salt, men känner att jag vill vara lite mager i maten just nu när det inte gått ner så mycket....

Nyttig pizzalunch

Publicerad 2012-05-28 12:21:23 i Mat & Recept



Bakade en extra pizza igår som passade perfekt till lunch idag. Hittade en burk pizzasallad också som gjorde sig fin till. Har kvar två pizzabottnar som jag ska slänga i frysen. De är jättelätt att bara plocka fram frysta, bre på det man vill ha och slänga in i ugnen 10 min. Så när övriga i familjen fått hem sin pizza är min pizza också färdig :-).

Blev som sagt ingen dusch just nu - för vi har inget varmvatten!!? Ska prova om en stund till, tills dess får jag väl tripa runt här i handduken...

Parkextas

Publicerad 2012-05-28 11:54:43 i Dagbok



Om ni har sett en dansande blondin i parken nyligen så var det nog jag. Vilken extas! Helt underbart att bara få lyssna på bra musik en timme och få röra sig (lite hur man vill :-D)!

Har gått ganska snabbt ändå, medelhastighet (vid rörelse) var 8,47 km/h och jag gick i totalt 49 min (man får ju stå still vid ex. övergångsställen). Blev nääästan 7 km, började i.o.f. inte spela in förens vi var ca 15m hemmifrån...



Ska dricka lite mer vatten nu och hoppa in i duschen. Är inte det minsta hungrig nu men det kommer nog snart. Nu måste jag verklien börja lyssna på kroppen noga. Är den hungrig eller bara sugen? Är den mätt, måste jag trycka i mig det där lilla sista? Eller vill den ha mer mat?

Veckoplanering & frukost

Publicerad 2012-05-28 09:21:29 i Dagbok



Samma frukost som vanligt, tycker det känns så somrigt och man får verkligen passa på när det finns färska bär under året.
Sitter och avnjuter min kopp kaffe och planerar veckans middagsmat.
Måste nog väcka sonen nu så han hinner äta något innan FSK!
Sen om kanske en timme blir det powerwalk! Får se om jag klarar av att promenera innan frukost någon eller några dagar i veckan. Huvudsaken just nu är bara att jag kommer ut 1h under dygnet! Får bli lite extra hårt den här veckan, det tär mycket på motivationen när inget händer på vågen.

PIZZA

Publicerad 2012-05-27 20:11:35 i Mat & Recept



Sambon är lite bakis idag, så det passade bra med pizza -äntligen! För jag har längtat!
Det var så länge sedan jag gjorde pizza så jag bara blandade lite ingredienser till pizzabottnen.



Började med en grund på 3 ägg, ca 1/2 burk lättkvarg och ost.



Vispade äggen pösiga, ner mer kvarg, lite vetekli, havrekli, psylliumskal, mandelmjöl, oregano, timjan , salt och riven Västan ost 5%.



Leta lite i kylen och hittade bl.a. oliver, skinka, lök och championerna som jag köpte på ICA tidigare. Och avokado, det är ett måste på pizza!



Tomatpuré i grunden, skulle inte orka göra en riktigt god tomatsås bara till mig själv, jag vill att det ska gå lika snabbt för mig som för killarna som beställer pizza! På med lite ost efteråt och in i ugnen tills den fått fin färg (se ovan).


Har käkat lite jordnötter nu efter, har lite körsbär kvar till ikväll och kanske tar en ruta mörk choklad (eftersom det är söndag) med en kaffe.

Powerwalk 1h + snabbmellis

Publicerad 2012-05-27 15:33:18 i Mat & Recept



I did it! Tog min 7km runda på ca 1h och handlade på vägen hem! Var helt annorlunda med musik i öronen!

Måste skynda mig nu, har tagit en skön dusch men måste klä på mig och sonen också och springa till hans lekträff! Hörs mer sen!

Gryta med keso

Publicerad 2012-05-27 12:35:43 i Mat & Recept



Blev en miniportion gryta med keso till lunch, var ju inte så längesedan jag käkade frukost... Kände ändå att det behövdes något i magen.
Sonen har lekträff i eftermiddag, kommer nog bli tungt att powerwalka ikväll. Tänkte passa på att handla nu innan, undrar vad man ska laga till middag ikväll?

Bekännelser från gårdagen

Publicerad 2012-05-27 10:31:39 i Tankar

Jahapp, vad hände igår då? Vad slank ner efter middagen? Jo, en macka, lite lösgodis, lite överbliven pastasallad, två (små) glassar och jordnötter. Usch. Som om jag behöver känna mig fetare än vad jag gjorde igår.

Har ätit frukost precis, trots att jag inte var hungrig (men sugen). Var så onödigt med allt skräp igår. Men idag blickar jag framåt, ska starta med powerwalks f.o.m. idag! Ja, så vägningen uteblev givetvis imorse...

Jag är så trött på det här nu, jag vill ha tillbaka min gamla kropp! Och kanske lite bättre t.o.m.



Ursäkta halvnakenbilden, men hittade bara den på den här datorn från förra sommaren.


Striktare planer den här veckan:
  • Powerwalk 1 h varje dag (något helt nytt för mig och kommer bli jobbigt!)
  • Inga fler kvällsätningar efter middag (såvida jag inte är HUNGRIG, sug räknas inte, varit slapp där sista tiden).
  • Spara vinet till helgen (får se om det gör någon skillnad).

 

Sen fortsätta som vanligt med maten och verkligen kämpa för att hålla igen kolhydrats-hetätningarna på helgen. Igår släppte jag nog taget för att det kändes så uppgivet, "vad spelar det för roll?". Farligt farligt att tänka! Nu ska jag satsa på minus till fredag, vågar man satsa på 56,X tro? Är det att ta i förmycket?

Motionsplaner & middagsdax

Publicerad 2012-05-26 17:50:29 i Vikt & Mått

Jag har tänkt en hel del på varför jag inte gått ner något under veckan. Det kan bero på flera faktorer; förra helgens hetsätning(ar) under lördag+söndag eller kvällsätningarna som tycks ha blivit mer standard än undantag. Så den här veckan kommer det att bli hårdare tag!



Sambon kom precis hem och vi hade ett snack om min vikt. Vi är alltid ärliga mot varandra och hans tips till mig var att powerwalka en timme varje morgon (före/efter frukost tyckte han inte spelade någon större roll och jag håller med). Så från och med imorgon blir det powerwalk - varje j*vla dag - i minst 30 dagar! Jag kommer bara köra lågintensivt så gymmet får vila tills jag nått målvikten, då kommer jag börja träna på gymmet för att shapa till det sista, t.ex. rumpa, bygga mer magmuskler ex. Ojoj, kommer bli tufft, men jag ska klara det. Det känns skönt att jag fått rätsida på kosten iallafall och kanske var det bra att ta det hela i etapper istället för allting på en gång.

Ute i köket puttrar en gryta som ska få puttra minst en timme till, blir gott!



Ska i med lite grönsaker sen också, får se om auberginen åker in i ugnen en stund istället för i grytan.

På väg

Publicerad 2012-05-26 13:52:16 i Tankar



Dagens tråkiga och ofita out fit. Nästan inga kläder jag äger sitter ju som de ska när man väger 10kg mer än när de inhandlades... Så less, men tänker inte köpa nya. Jag får puscha mig lite extra denna veckan helt enkelt.



Laddar med en sån här, ska ut på lekträff nu i parken. Hoppas att det inte börjar regna!

Lyxig snabblunch

Publicerad 2012-05-26 12:10:32 i Mat & Recept



Inte så ofta det blir japanskt här hemma, sambon och sonen är inte så förtjusta i sushi. Passade bra idag eftersom det bara är att skiva upp och äta! Håller på och städar lite, försöker göra det så snabbt som möjligt så att vi kan gå ut sen på lekträff. Hoppas jag får lite tid i e.m. för att plugga, annars får jag sitta ikväll!

Lättfrukost

Publicerad 2012-05-26 09:21:12 i Mat & Recept



Åt ju ganska mycket igår kväll, så hungern vill inte riktigt infinna sig nu på morgonen. Fick bli en stor kopp kaffe och som de fleta dagar; lättkvarg med jordgubbar, spetsad med rabarberspad. Skulle nog kunna leva på det!

Det där aerobicspasset ser inte så lockande ut heller. Insåg snabbt att det är en del att göra här hemma i städväg och sen behöver jag verkligen plugga matte. *Skyller ifrån mig som vanligt*. Får se om det finns tid och ork för en promenad senare! Fundrar också på vad det ska bli till middag ikväll...

Kvällsförfriskningar

Publicerad 2012-05-25 22:14:44 i Mat & Recept



Sonen ville ha kanelbullar så tog fram lite annat plock också, jordgubbar och körsbär, lite gurka och några oststavar av Västan 5%. När sonen somnat blir det kaffe och chokladmoussen som står i kylen, den var riktigt god! Ja, om jag orkar... Annars blir den fin imorgon :-)

Norirullar

Publicerad 2012-05-25 21:40:05 i Mat & Recept



Ikväll var jag jättesugen på japanska smaker. Så det blev norirullar med avokado, zucchini (gurka gör dem för vattniga!) och massor av härlig rå lax! Och givetvis ordentligt med wasabipasta i! Det ska brännas i näsan! Går snabbt att göra och kan förberedas en bra stund innan servering. Gott att doppa i japansk soja!

Har käkat lite salta jordnötter nu, sonen kollar på film och har ätit en glass. Sambon är ute ikväll, jag ville inte gå ut eftersom jag verkligen bara vill komma i form. Men jag fick tre filmer som jag kan kolla på inatt :-)



... och då måste man ju gärna mumsa på något så jag blandade ihop två vispade äggvitor och knappt 1/3 paket Milda Visp 20% fetthalt med sukrin och två riktigt stora matskedar kakao. Ganska mycket kalorier ändå, men nyttigare än vanlig glass. Kommer definitivt inte orka äta hela bunken!! Den får stå och fasta till sig lite i kylen.



Blev ingen träning ikväll.... men det var nog lika bra, har inte känt mig helt 100 sedan jag kom hem från ICA. Känns som om jag druckit förlite vatten trots att jag tycker att jag varit noga med att fylla på ordentligt med vätska. Tanken är att köra ett aerobicspass 9.30 imorgon, får väl se om jag kommer upp! :-)

Fikadags

Publicerad 2012-05-25 15:23:46 i Mat & Recept



Sista pajbiten! Undrar om det räcker inför passet om 2h, tror jag får peta i mig något mer sen eller plocka fram mitt proteinpulver från hyllan. Man blir hungrig av att plugga! Ska strax göra mig iordning och hämta sonen, hoppas jag hinner förbereda min middag sen innan passet börjar!

Burgare med cola

Publicerad 2012-05-25 12:29:10 i Tankar



Samma som till middag igår, men aningen slabbigare och kallare. Förutom brödet som är rostat. Och vinet byttes ut till cola, passar sig inte så bra att småsupa mitt på dagen ;-)

Känner mig lite besviken på mig själv, eller kanske på min kropp för att det inte blev något minus denna fredag. Nu blir det höga förhoppningar inför söndagen istället, vilket inte heller är så bra. Ibland går man upp lite för att sedan gå ner, det är helt normalt men ändå känns det så tungt på något sätt. Det gäller att inte falla när man känner sig nere utan att kämpa lite extra istället.



Hur brukar ni gå omkring hemma? Lyckades hitta ett par mjukisshorts som jag faktiskt kom in i, skönt när det är så varmt!



Ska måla mina naglar lite snabbt nu och räkna lite matte. Kanske piggar upp mig lite!

+/- 0

Publicerad 2012-05-25 09:30:29 i Mat & Recept



Sitter och avnjuter frukosten framför datorn. Har laddat mp3-spelaren så känner mig riktigt sugen på en powerwalk/lätt löprunda lite senare! Får se om det där passet blir av då ikväll, eller så kanske jag orkar både och? Men man ska inte ta ut kroppen för hårt, framförallt inte när man är så oträna som jag är!

Som vanligt när jag har använt lite muskelstyrka så pekar vågen uppåt - varför är det så? Om jag tränade varje dag skulle jag inte gå ner ett gram. Kroppen känns lite fastare idag och jag tror att den lagrat på sig lite vatten efter passet igår, även om det var tämligen lugnt. Så jag skjuter upp veckans invägning till söndag. Får bli en extra morot att hålla koll så inga oönskade kolhydrater slinker ner under helgen!

Första gympasset

Publicerad 2012-05-24 21:40:46 i Dagbok



Jaha, såhär ser man ut då. En hel del att jobba bort fortfarande. Första gympasset avklarat (pilates), och inte en svettdroppe! Funderar på att köra ett pass imorgon också, ett av mina absoluta favoritpass - men där får man allt svettas! Får se om jag pallar mig dit imorgon! Vilken latmask jag är...

Vardagsburgare

Publicerad 2012-05-24 21:33:32 i Mat & Recept



Burgare med dressing, lite rödlök och en skiva rostad Ny Start vitt. Supergott med lite sallad till och ett litet glas rosé!



Snabb dressing på lättkvarg, färsk basilika, lite hackad lök och en liten klick ketchup. Gott att dippa gurka i också!



Riktig snabbmat - fast lagad hemma. Ett paket nötfärs, rulla några jämnstora bollar, platta till en aning men behåll en dle höjd för mer saftighet, salta & peppra och stek i het panna. Får gärna vara lite rosa innuti!



Just nu sitter jag och dricker en kopp kaffe och smaskar på lite jordgubbar och körsbär. Och en liten maräng som blivit kvarglömd i kylen ;-)

Eftermiddagsfika

Publicerad 2012-05-24 17:05:39 i Mat & Recept



Började bli lite smått hungrig och ska snart på mitt första gympass på lääänge, så det fick bli rabarberkvarg med jordgubbar och några mandlar och ett stort glas med C-vitaminbrus.

Dags att byta om, passet börjar ju om 30 min!

Efter-lunch-fika

Publicerad 2012-05-24 12:28:22 i Dagbok



Ja, äter man inte så mycket till lunch så förtjänar man en pajbit efter maten :-) Nu är snart rabarberpajen slut, funderar på om jag ska baka något redan ikväll eller om jag orkar hålla mig tills imorgon.

Ska kika lite i tidingen och sen blir det matte igen!

Minilunch

Publicerad 2012-05-24 11:39:43 i Mat & Recept



Det blev inte mycket fisk kvar från igår men fyllde ut med lite minikeso. Får bli kaffe med lite smaskigt fika om en stund!

På vägen hem från BVC klampade jag in på gymmet - för att säga upp mitt medlemsskap. Men... jag hade helt glömt bort att jag bundit upp mig på ett helt år! Så ja, om det är bra eller dåligt vet jag inte, men nu finns det iallafall inga ursäkter längre...

Tidig frukost

Publicerad 2012-05-24 07:40:49 i Mat & Recept



Om en timme ska sonen till BVC, att de alltid ger så tidiga tider... Men lika bra att komma igång med dagen. Sitter och äter frukost, fick bli något mer rejält så man står sig länge. Passade bra med två äggmackor på Ny Start-bröd med några klickar Kalles kaviar.

Nattmat

Publicerad 2012-05-23 23:09:23 i Mat & Recept



Kom plötsligt in en vädans god lukt från något väldigt gott grillat i lägenheten! Det är man inte van vid när man bor längst upp i en lägenhet mitt i en storstad! Blev väldigt sugen så fick bli en bit av rabarberpajen, en sked jordnötssmör och någon jordgubbe. Ska nog lägga mig snart, upp tidigt imorgon då sonen ska vaccineras!

Vardagsklassiker nr 2

Publicerad 2012-05-23 20:53:28 i Mat & Recept



Ugnsbakad lax med broccoli, sallad och dillsås på lättkvarg. Enkelt och gott! Börjar bli lite smått sugen på sushi, eller sashimi som det heter (rå fisk). Får se, kanske till helgen eller nästa vecka.

Ska nog ta en snabb dusch strax, känns som om inte bara hallen blev sandig efter parkvistelsen.

Naturkänsla

Publicerad 2012-05-23 19:23:13 i Dagbok



Precis hemkomna från en av stadens parker och maten står på spisen!
Underbart väder ute! Hoppas det håller i sig några dagar!



Tog med var sin bit paj till mig och sonens bästis mamma vilket uppskattades! Tur att jag tog en bild innan, för pajen försvann snabbt i parken innan jag hann tänka på att ta fram kameran...



Måste slänga in en bild på sonen och hans bästis. De är bara för söta ihop!

Sitter här och njuter av kvällen med ett glas vin och väntar på sambon. Ska fixa det sista med maten nu.

Rabarberpaj

Publicerad 2012-05-23 15:31:56 i Mat & Recept



Den fick en aning förmycket färg och kunde ha blivit bränd om jag inte tagit ut den så nästa gång kommer jag sänka värmen i ugnen en aning!

Trots att jag inte hunnit provsmaka än så vågar jag mig på att slänga in receptet redan nu! Längst ner kommer näringsvärdet.

Rabarberpaj: 50 min

  • 3 ägg
  • 0,5 burk ICA kvarg 0,1%
  • ca 1dl + 0,75dl sukrin
  • Vaniljpulver 1-2 tsk
  • 250g rabarber

Mjölblandning:
  • Mandelmjöl 2 msk
  • Mjölkpulver fettfri 2 msk
  • Vetekli 3 msk
  • Psylliumskal/fiberhusk 3 msk
  • Bakpulver 1 tsk
Ugn: ca 150-175 grader C (jag hade 180-200)

1. Värm ugnen till 225 grader C. Börja med att skölja och dela rabarber i mindre bitar. Lägg i en ugnsfastform med lite vatten i botten (om du inte vill använda fett). Strö över ca 1 dl sukrin (man kan ta mindre till en början) och blanda om. Ugnsstek raberberna ca 20 min i mitten av ugnen tills de är mjuka. Man kan vända dem en gång under tiden. Smaka av dem när de svalnat ifall mer sukrin behövs om du valt att ta mindre än 1 dl!



Låt stå och svalna!

2. Mät upp och blanda ihop "mjölblandningen". Vispa ägg, 0,75dl sukrin och vaniljpulver vitt och fluffigt med elvisp. Vispa ner en halv burk kvarg (ca. 125g) och mjölblandningen.

3. Klipp ut bakplåtspapper som passar en pajform ca 24 cm omkrets (eller använd lite matfett). Häll smeten i pajformen och grädde på 180-200 grader 5 min. Ta ut!

4. Sila av rabarbersaften och lägg rabarberna i pajen. Sänk värmen till ca 150-175 grader och grädda ytterliggare ca 20 min.

Färdig! Låt svalna och njut!

Näringsvärde per 100g (Hela min paj i vanlig pajform vägde 616g!):

Protein Kolhydrat Fett Kcal
8,1g 4,6g 4,2g 89,3




Spara gärna saften från rabarberna. Gott att blanda med lättkvarg eller kanske göra en rabarberdrink på?

Lunch

Publicerad 2012-05-23 13:05:38 i Mat & Recept



Äntligen hemma och äntligen lunch! Blev rejält hungrig vid 12-tiden och då var vi precis färdiga i skolan. Kycklingrester från igår. Funderar på om jag kanske borde baka något till eftermiddagen, får se. Blev ju lite sen lunch nu så kanske inte är så hungrig sen.
Hann läsa mycket på bussen så ska sätta igång och räkna lite nu. Får se vad som händer sen i e.m. Kanske åker ut till något trevlig park med lite fika.

Kall kesogröt

Publicerad 2012-05-23 08:06:30 i Mat & Recept



Hälften minikeso, hälften lättkvarg. Påminner lite om gröt, fast kall.
Ska strax göra mig iordning och dra till skolan, hoppas jag hinner med lite plugg sen också. Får läsa lite på bussen.
Tar inte med någon lunch idag, chansar på att det inte tar så värst lång tid. Men jag tror att jag kommer bli lite sen, ska vara där 9, men måste springa och ladda på mitt busskort på stationen först.

Ses senare!

Vardagsklassiker nr 1

Publicerad 2012-05-22 20:42:21 i Mat & Recept



Kokt hel färsk kyckling som fått koka 60 min med moröttisar, gul lök, persilja, lagerblad, salt & peppar. Väldigt enkelt, man behöver bara sätta den i grytan så sköter den sig själv. Sedan blev det lite kokt broccoli, sallad och fetaoströra med vitlök till. Gott! Och ett litet glas vin ;-)

Lättmellis

Publicerad 2012-05-22 17:09:00 i Mat & Recept



Några maränger, några jordgubbar och lite jordnötssmör blev ett snabbt och lätt mellanmål. Står jag mig till middagen kl. 19! Har precis varit och lämnat av sonen på sambons jobb och handlat. Köpte några shorts till sonen också som han kan ha på FSK nu när det är så varmt. Längtar tills jag kan köpa kläder till mig själv också! Ska slappa en liten stund nu och vila hjärnknölen.

Stenåldersmat

Publicerad 2012-05-22 13:11:44 i Mat & Recept



Ja, ser nästan ut så. Ett jätteben och lite grönisar. Rester från igår. Finns ett jätteben kvar, men det kan sonen få käka till mellis senare. Fick bli ett stort glas bubblig cola ((zero)) till!
Ska nog slå mig ner framför TV:n en stund och käka. Känns jätteskönt nu i huden efter aspirinbehandlingen och sockerskrubben. Man blir len som en babianrumpa!

Vardagslyx för huden

Publicerad 2012-05-22 12:27:49 i Dagbok



Efter att ha ätit stora mängder kolhydrater och fett blir min hy alltid jätteäcklig. Så det passade finfint med en honungsmask med aspirin idag. Passade på att slänga in lite färg på utväxten också. Förr färgade jag alltid hos frisören men tyckte inte att det var någon skillnad mot när jag gör det själv, så numera sparar jag den tusenlappen till något roligare!

Ska hoppa in i duschen nu och köra en sockerskrubb, sen blir det lunch och mer plugg!

Dessertfrukost

Publicerad 2012-05-22 09:28:13 i Mat & Recept



Idag fick det bli lättkvarg med kanel och ekologiskt vaniljpulver med jordgubbar och några krossade mandlar men i en lite lyxigare utformning. Gjorde marängbottnar igår och av det som blev över gjorde jag några små "marängägg" som passar bra ex. till frukostkaffet :-)

Idag ska jag ägna dagen till att plugga matte, men ska också passa på att ta en skön promenad. Även om jag tyckte att det var ganska tråkigt igår att vara ute och gå... Kan nog inte springa idag heller p.g.a. foten.

Revben & marängdröm

Publicerad 2012-05-21 20:41:10 i Mat & Recept



Ikväll blev det glaserade revbensspjäll på sonens födelsedag. Lätt att göra och mycket gott! Grabbarna käkade potatis till. Tiil efterrätt gjorde jag en marängdröm med dubbel marängbotten och jordgubbsgrädde. De andra fick budapestbakelser.



Hann vara ute och promenera med min onda fot en sväng, behövs nog efter helgen om det ska bli ett minus även denna vecka!!



Nu ska jag gå ut till sonen och sambon som sitter med sonens födelsedagspresent, en Fujitsu 13"!





Grillad kyckling med fetaoströra

Publicerad 2012-05-21 15:14:18 i Mat & Recept



Har varit i full gång sedan frukosten och hunnit städa hela lägenheten grundligt, skönt. Har t.o.m. hunnit baka lite, får se om det blev lyckat, då lägger jag upp receptet senare.
Det passade bra med en lättlunch idag, är faktiskt fortfarande inte hungrig. Ska hoppa in i duschen nu och sen ska jag klippa mig!
Underbart väder idag och över 20 grader varmt! Skulle vara härligt att spendera dagen på stranden sitället. Men jag sulle inte vilja visa mig i bikini just nu, ser ut som en bulle med en extrabulle på magen.

Hitta tillbaka till banan

Publicerad 2012-05-21 10:54:06 i Tankar

Godmorgon! Har nyligen vaknat.

Fy vilken helg! Jag halkade dit även igår, frestelsen blev för stor. Det är svårt att låta bli när man väl fått smak för kolhydrater. Jag är fortfarande en aning uppsvälld sedan lördagen. Åt inte såmycket igår, men på kvällen slank det ner 2 stora havrekakor med choklad, lite chips, en jordgubbsglass med strössel, kall klyftpotatis med ketchup (det är ju inte ens gott!!), 4 finnkrisp med smör och ost och sedan lyckades jag hejda mig själv.

Idag blir det nya tag! Så får se om man kan få till ett litet minus till fredagen ändå! Sedan måste jag seriöst hitta en lösning för det här beteendet. Det uppträder alltid när jag har varit ute och festat. Ibland mår jag inte ens så värst dåligt, men kanske är det en invand handling att "skylla på" att man är bakis för att få "gå lös" på allt med kolhydrater och stärkelse? Jag har inte tänkt att gå ut förens jag har nåt min målvikt, detta var ett undantag.
Samtidigt så mår jag så dåligt dagen efter jag har vräkt i mig så mycket skit, t.o.m. betydligt sämre än dagen efter man har varit ute och festat. Det är något jag verkligen måste jobba med, jag älskar att gå ut och dansa så att sluta gå ut är inte ett alternativ.

Tyvärr har det blivit mycket dåliga uppdateringar de sista två dagarna. Varför? Jo, det hade varit jobbigt att skriva inlägg om "nu sitter jag och trycker i mig en 300g chipspåse och sedan väntar ett pkt äckliga kakor". På så sätt hjälper bloggen mig att vara mer skötsam i vanliga fall, jag kan tänka mig för en extra gång "är det verkligen värt att äta en kaka?".

Här är dagens frukost, samma som igår.



Igår var vi på lekland hela dagen då sonen firade sin 5-års dag, mycket lyckat med alla hans kompisar! Käkade inte lunch förens vi kom hem vid 17-tiden (!) och redan då visste jag att det skulle skita sig på kvällen.. Så nu kör vi nya tag! Blir förmodligen en jobbig vecka!

Bjuder på en svettig bild från igår. Och nu j*vlar är det dags att komma i form, så inget mer skitätande!

Frukost Light

Publicerad 2012-05-20 09:36:23 i Mat & Recept



Lättkesella med några färska gubbar och kaffe. Idag mår jag som jag förtjänar, att man aldrig lär sig.
Tappade kontrollen helt igår en stund efter frukost. Vad jag bl.a. åt igår var en stor portion pasta, en macka, 2 port. lasagne, en pinnglass, 5 bullar, 250g chips med dipp, lösgodis, 1,5 pkt kakor med choklad, pizza och säkert mer som ajg förträngt ^^. Att det bara får plats! Idag är jag helt svullen överallt, känns som jag har stora blå märken. Tror det är cellerna som tagit upp förmycket vatten väldigt hastigt, hoppas det lägger sig till ikväll för det gör ont.
Idag vill jag inte se mat. Har ändå petat i mig frukost. Lunch blir nog sent i e.m, kanske vid 16 först.
Dags att göra sig iordning, för idag är det sonen första kalas! Många kompisar som kommer.

Hörs senare!

Bakisfrukost

Publicerad 2012-05-19 10:12:02 i Mat & Recept



Stekt ägg på Ny Start-bröd och en liten kanelbulle som efterrätt. Perfekt bakismat tillsammans med ett stort glas Cola Zero. Jag mår som jag förtjänar idag och det kommer vara jobbigt att "vara duktig" och inte äta chips, kakor eller pizza! Till råga på allt har jag lyckats stuka min fot också. Men det var det värt, var längesen jag var ute.
Det var trevligt igår, det bjöds också på mat. Mycket kött och lite grönsaker till, skippade majonnäspotatisen. Sedan hörde sambon av sig, han hade också bestämt sig för att gå ut så vi slöt upp på hans kontor runt 23 och dansade röven av oss tills vi gick vidare ut. Drack det vanliga; gin & tonic. En hel del kolhydrater, 9g per 100ml.
Var duktig på Burger King inatt, tog bort brödet och åt bara burgaren.
Ska nog plocka fram jordnötssmöret och smaska på till någon dålg film på TV.

Slänger in en bild från gårdagens middag, hann inte lägga upp den igår.



Mandelpanerad skinkschnitzel med dragonsås, brysselkål och sallad.

Åkesson Mont Rosé

Publicerad 2012-05-18 16:54:14 i Mat & Recept



Perfekt förpackning att ta med, så valet föll på den här. Den innehåller endast 3g socker per Liter vin. Den var inte ritkigt kall när jag smakade först, då tyckte jag att det påminde om strävt kattkiss, men nu när isen kylt ner den väl smakar det helt OK! Annars kan man alltid plutta ner lite sukrin om man vill ha mer sötma ;-)

Pris: 59 kr

Ny Start

Publicerad 2012-05-18 16:12:40 i Dagbok



Har ätit några kanelbullar men kände att det fanns plats för något mer. Och vad passade bättre än en färsk skiva Ny Start, gott gott! Min snälla mamma hade köpt mig sig två limpor, en mörk och en ljus.



Har varit och shoppat lite och hann precsi slå in sonens födelsedagspresent innan han kom hem!



Slänger in en bild på dagens dassiga klädsel. Är verkligen så trött på min gamla garderob, men vad gör man? Jo, man går ner i vikt så att man kan köpa nya fina kläder ^^



Unnade mig ett par ballerinor från H&M, har dem i lite olika färger. Billiga bra säsongsskor! H&M har verkligen gjort en uppgradering vad gäller skor denna säsong, detta är första gången jag sett många fina skor på H&M som inte ser helt plastigt billiga ut. Tummen upp!

Nu måste jag sätta igång och fixa håret om det ska bli färdigt till ikväll! Och snart måste maten sättas på!

Fiskgryta & nagelfix

Publicerad 2012-05-18 12:45:42 i Dagbok



Under natten har fisksoppan transformerat sig till fiskgryta. Sitter och väntar på min käre mor som ska anlända strax, då blir det kaffe och kanelbullar! :-)

Tur att jag inte hann måla naglarna igår efter duschen! Eftersom jag gått ner under 58 så fick jag plocka lite från min goodiebag som börjar bli ganska välfylld. Valde ett lack och kanske ska unna mig ett par skor också..

Hot Hibiscus, knallig färg som passar bra till ikväll!



Ja, festen ikväll.... Känner mig ju inte sådär jättesugen med min uppblåsta mage...





Bläk... ska måla färdigt naglarna nu och invänta mamma. Sen ska jag klä på mig och gå ut och shoppa lite inför ikväll!

Veckans vikt: -1,0 kg

Publicerad 2012-05-18 09:59:38 i Vikt & Mått

Fick lite av en lycko-chock imorse när jag ställde mig på vågen. Trots massa jordnötssmör om kvällarna den här veckan och besök av Tant Röd så har jag på något sätt lyckats gå om 58:an(?)! Så är jordnötssmör bra? Tydligen är det inte dåligt för viktnedgång iallafall....



Slänger in viktschemat. I midjan blev det också ett litet minus!

Vikttabell 9 veckor fram

Datum: Vikt (kg): +/- Tot +/- Till mål: BMI: Midja (cm): +/- Tot +/-
Startvikt: 12-04-27 62,0 0,0 0,0 10,0 22,5 72,5 0 0
Vikt efter vecka 1: 12-05-04 59,0 -3,0 -3,0 7,0 21,4 69,0 -3,5 -3,5
Vikt efter vecka 2: 12-05-11 58,8 -0,2 -3,2 6,8 21,3 68,5 -0,5 -4,0
Vikt efter vecka 3: 12-05-18 57,8 -1,0 -4,2 5,8 20,98 68,0 -0,5 -4,5
Vikt efter vecka 4: 12-05-25



0


Vikt efter vecka 5: 12-06-01



0


Vikt efter vecka 6: 12-06-08



0


Vikt efter vecka 7: 12-06-15



0


Vikt efter vecka 8: 12-06-22



0


Målvikt efter 9 veckor: 12-06-29



0



Aj aj, min onda m*nsmage... Me så värst bullig var den inte nu på morgonen. Sväller väl upp lagom till festen ikväll då..


Fredagslyx

Publicerad 2012-05-18 09:35:32 i Mat & Recept



I trippel bemärkelse; färska jordgubbar i morgonkvargen, kanelbulle till kaffet (ja, mina kanelbullar kan man minsann äta till frukost!) och solen skiner ute!
Ikväll är jag bjuden på party, en vän som fyller år. Blev bjuden igår så har inte hunnit köpa något. Får se vad jag hittar på.. Och vad ska jag dricka själv?? Tänkte kolla på systemets hemsida om jag hittar något rosé som inte är hälften socker. Frågade en gång och fick med mig en flaska som innehöll 37g socker per liter så jag litar inte riktit på systembolagets personal. Bättre att kolla själv!

Ska strax slänga in ett inlägg om veckans vikt, det är väl det alla väntar på.. ^^

Fisksoppa

Publicerad 2012-05-17 19:54:19 i Mat & Recept



Ikväll bev det snabb fisksoppa på fryst torskfilé med bl.a. fänkål, zucchini, gul lök, vitlök, paprika, morot, persiljerot och rotselleri. Nu ska jag se "Du är vad du äter" och sen blir det dusch + nagelfix! Bortbjuden imorgon nämligen :-)

Nyttiga Kanelbullar

Publicerad 2012-05-17 17:02:50 i Mat & Recept



Jag var själv väldigt skeptisk innan jag själv smakade (ville inte heller lägga in receptet innan ifall de inte var goda). För min del översteg de verkligen förväntan, jag tycker de var jättegoda med smaklikheter med Pågens små kanelsnäckor!
(OBS! Läs gärna igenom instruktionerna innan!)

Ingredienser för en plåt:
  • 2 st. äggulor
  • 4 st äggvitor (ska vispas till skum!)
  • 200g + 60g lättkvarg 0,1% fett
  • 30g smör
  • Knappt 1 dl + 1 msk sukrin
  • Ekologiskt vaniljpulver 1 tsk
  • Bakpulver 1 tsk
  • 2 msk mjölkpulver (ex. Sempers, finns i vanlig livsmedelsbutik)
  • 2 msk psylliumskal/fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 3 msk vetekli
  • Kanel & kardemumma
  • En nypa salt
Ugn: 180 grader (över- och undervärme).

Här kommer en bildserie när jag bakade dem i förmiddags, efter kommer tillvägagångssätt.



1. Blanda en "mjölblandning" på mjölkpulver, vetekli, mandelmjöl, psylliumskal och bakpulver i en skål. Blanda ihop äggulor med 200g kvarg med gaffel i en stor bunke, häll ner mjölblandningen, lite salt, vanilj och kardemumma och blanda.

2. Vispa äggvitorna luftigt i en separat skål (glas/metall) med knappt 1dl sukrin.

3. Rör försiktigt ihop äggvitorna i bunken med resten av smeten med äggulorna.

4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper (bruna är bäst), grädda i mitten av ugnen till den börjar ta färg, ta ut och låt svalna lite.

5. Blanda under tiden 30g rumsvarmt smör med ca 60g kvarg, 1 msk sukrin och ev, lite mer vaniljpulver.

6. Bred ut smörblandningen och pudra över kanel.

7. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta, försök att rulla ganska "hårt" så det inte blir ett stort mellanrum i mitten. Är det svårt kan man skära "strimlor" och rulla ihop var för sig.

6. Dela med kniv och lägg i bull/muffinsformar. Grädda åter ca 10-15 min i mitten av ugnen tills det börjar dofta gott och de fått lagom med färg.

Låt svalna något, ät och njut!!


Näringsvärde per 100g:

9,65g protein
4,16g kolhydrater
7,52g fett
121,67 kcal

Näringsvärde per bulle (mina vägde i snitt 35g):

3,38g protein
1,46g kolhydrater
2,63g fett
42,59 kcal




Fika med kanelbullar!

Publicerad 2012-05-17 16:36:07 i Mat & Recept



Efter första tuggan var jag helt salig! Jag förväntade mig något torrt, äggigt i munnen men fick något som var mer likt Pågens små kanelsnäckor!! Helt otroligt! Dessa små under! En bulle väger mellan 30-40g och innehåller endast ca 40 kcal!

Jag ska slänga upp receptet alldeles snart, väl värt att prova!

Jag och sonen har varit ute ett par timmar, var helt nerkyld när vi kom hem så det satt fint med en stor kopp varmt kaffe och ren lyx med kanelbullar utan så mycket fett och kolhydrater. Jag avbokade kvällens pass på gymmet, orkar helt ärligt inte. Måste försöka plugga lite också. Men ikväll ska jag också ta hand om mig själv lite extra, ta en skön dusch med kroppsskrubb och fixa naglarna.

Kesosallad med ägg

Publicerad 2012-05-17 12:32:39 i Mat & Recept



Tur att man har ägg hemma! Resterna från igår käkade sonen upp till frukost, så det fick bli vad som fanns hemma. En sallad med minikeso, en bit Västan Ost 5% och ett kokt ägg. Helt okej, känner mig inte så hungrig idag. Kanske för att jag ätit så mycket flera kvällar i rad här. Får skärpa till mig, det är okej att äta mycket på helgkvällarna kan jag tycka, men mitt i veckan ska man nog passa sig lite framförallt när man bara är "sugen" och inte hungrig. Vet inte om det berott på stress från skolan eller om det har haft med "röda veckan" att göra. I vilket fall så känner jag mig just nu som en uppblåst ballong om magen. Ser inte direkt fram emot vägning imorgon...

Det doftar kanel

Publicerad 2012-05-17 11:19:38 i Mat & Recept



Just nu står den här plåten brevid mig och sprider sina dofter av varm kanel i köket! Ska bli spännande att provsmaka sen till eftermiddagsfikat. Vågar inte lägga upp receptet ännu eftersom jag inte vet hur de smakar (vill ju inte att andra ska laga äckel-bullar!), men om de smakar hälften så gott som de luktar så får de nog tummen upp! Återkommer senare med andra ord! Nu börjar det snart dra ihop sig för lunch.

Frukost & ändrade planer!

Publicerad 2012-05-17 08:53:00 i Mat & Recept



Ja, såhär långt kom jag på min tilltänkta morgonpromenad! :-) Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Jag hade inte heller räknat med att det är röd dag idag (i dubbel bemärkelse, "tant röd" hälsar också på!) vilket betyder att sonen givetvis är hemma! Men, jag har varit duktig och bokat ett pass zumba på gymmet ikväll, var länge sedan jag satte min fot där.

Frikadeller i tomatsås

Publicerad 2012-05-16 20:53:23 i Mat & Recept



Gott, väldigt lätt och relativt snabbt! Blev frikadeller på skinkfärs (funkar med vilken färs som helst, "original" är väl med kalv om jag inte minns fel). Jag strimlade lite zucchini till mig istället för vanlig pasta.



Bjuder på en profilbild (i hemmasunkiga kläder) trots att bloggen egentligen är "anonym". Brukar laga mat i mina labbglasögon, perfekt när man steker mat men framförallt när man hackar lök! *Rekommenderas*



Såhär många bollar blev det av ca 530g färs. Efter maten återstår endast 2...!



Frikadellerna får koka under lock i kalv- eller oxbuljong (går t.o.m. bra med kycklingbuljong till grisfärs) ca. 5 min innan de läggs i stekpanna med lock /traktörpanna med tomatsås på krossad tomat, gul lök, vitlök, oregano, timljan, basilika, salt & peppar och får fortsätta puttra.



Nu ska hela familjen spela Rayman och senare blir det thriller/skräckis! Får bli lite kvällsfika (sugen efter en slitsam dag!). Bättre än att äta sånt här skit iallafall! ;-) Känner mig lite stolt över att jag snart fixat 2 veckor utan att åka dit, trots alla frestelser här hemma.

SOMMARLOV!

Publicerad 2012-05-16 17:56:31 i Mat & Recept



Har nyligen hemkommit. Lämnade av sonen hos sambon efter FSK och gick och handlade - både för ikväll och imorgon.
Jag är ledsen för de uteblivna uppdateringarna under dagen. Jag började kl. 8, en genomgång av gammal tenta i ett ämne som jag ska tenta på tisdag. Fumlade med datorn på morgonen men hittade inte mitt laptopskydd som gömt sig någonstans, så både kameran och datorn uteblev tyvärr. Men nu är skolan äntligen slut för den här terminen! Finns dock en del plugg kvar att göra, men det gör jag hemmifrån.

Imorgon blir det en fullspäckad dag. Jag har kommit överrens med mig själv att vara uppe tidigt och ta min första morgonpromenad på eviheters evighet! Sen måste jag experimentera lite i köket med de där kanelbullarna som ajg så länge gått och funderat på. Ikväll är jag för seg, har inte den där experimenterarlusten riktigt.

Nu är det dags att sätta igång med dagens middag!

Jordnötssmör mot hetsätning

Publicerad 2012-05-15 21:38:36 i Mat & Recept



En stor klick jordnötssmör sätter sig fint så här på kvällen! Speciellt när man är så sugen på något som jag är just nu! Antar att det har med m*e*n*s*en att göra, att den kommer snart. Får käka gurka eller nåt sen. Jag tycker ändå att det känns bra sålänge jag inte äter upp alla kakor och annat snacks som jag_vet_var_det_finns_hemma..!

Linsgryta med minikeso

Publicerad 2012-05-15 20:15:00 i Mat & Recept



Anade att det skulle bli sent idag så det blev linsgryta på röda linser, paprika, lök, zucchini och tomater. Linser är nog det enda som jag äter fortfarande trots att det innehåller mycket kolhydrater. Tog ganska mycket nu också får jag medge, annars brukar jag snåla på linsgryta till mig själv och fylla ut med minikeso. Nu tycks jag ha fyllt ut med både och(!). Väntar fortfarande på att "tant röd" ska anlända, kanske därför jag är mer "matsugen" just nu..

Sen har jag varit väldigt sugen på att baka ((nyttiga)) kanelbullar ett bra tag, funderar på att göra ett försök - kanske imorgon? Skulle vara perfekt som mellanmål!

Mellanmål nr 2

Publicerad 2012-05-15 18:27:25 i Vikt & Mått



Vad skönt att vara hemma ! Varit en lång slitsam dag. Käkade en näve nötter i skolan, så det passar utmärkt med ett extra mellanmål nu strax innan maten. Och ja, jag älskar Kalles kaviar. Inte bara på ägg utan även på ost!

Idag har jag också hunnit shoppa - massor!! Jag som skulle vänta... Men jag kommer inte "få" något än, utan portionera ut mina nya saker undan för undan, som en liten belöning för varje kilo som åker av. Ja, en del saker jag köpte kan jag inte ens använda, som de här shortsen t.ex... Blir roligt att jämföra bilder om 2 månader! Nu går det inte att stänga med äckel-kamel-tå-varning....



Tidig lättlunch

Publicerad 2012-05-15 11:02:45 i Mat & Recept



Klockan är knappt 11 och jag har redan tryckt i mig dagens lunch. Är man hungrig så är man helt enkelt! Men det var tidig frukost idag också. Testerna på BVC gick utmärkt, duktig liten grabb vi har!
Funderar på vad jag ska ta med för mellanmål till skolan, kanske hinner baka något snabbt? Hmm.. eller så springer jag ner till ICA och köper med något, eller tar med en burk lättkvarg?

Ostomelett i ottan

Publicerad 2012-05-15 07:52:57 i Mat & Recept



Oj vad mycket jag åt igår. Burken med jordnötssmör är slut. Men jag är glad att jag valde bättre alternativ än kolhydratrikaprodukter. Så dagens frukost blir en lätt ostomelett på 1 ägg och med västan ost 5%.
Ska till BVC idag på årlig kontroll om sådär 40 min, så ska nog hoppa in i duschen NU!

Middag & halsont

Publicerad 2012-05-14 20:45:53 i Mat & Recept



Nej, jag har inte slutat äta. Jag var helt enkelt redan mätt innan maten var färdig. Tog lång tid i skolan och när jag tittade upp mot kaffeterian kl 16.10 så hade de redan bommat igen. Jag var med andra ord ganska hungrig när jag kom hem 17.40 men så går det när man inte tar med mellanmål. Käkade nog 5 stora skedar jordnötssmör, en liten portion tacofärs (sonens från igår) med tacosås, gurka och en bit ost med kaviar. Och sedan var det dags för middag på det!

Har ont i halsen sedan jag kom hem, inte bra. Var ju sjuk för inte så länge sedan! Så nu blir det C-vitamin, lite whisky och halstabletter!



Medan jag väntar på "Älskling, du har blivit en tjockis!" sitter jag och plockar varor i e-korgen på HM... jag som skulle vänta. Är bara så rädd att alla storlekar ska ta slut när jag väl nåt målvikten. Får se om jag vågar trycka av den sen ;-)

Dagens outfit & lunch

Publicerad 2012-05-14 12:38:19 i Vikt & Mått



Idag lyckades jag klämma mig i ett par blåjeans från Mango som hängt i garderoben. Vad patetisk man är egentligen. Hade jag sett mig själv ur en beskådares perspektiv hade min första tanke nog varit "men snälla fröken, köp dig ett par jeans i din egen storlek!". Samtidigt känns det inte så roligt att gå och shoppa en eller två storlekar större än vad man är van vid, tanken att "men snart blir det ju förstora" finns med i bakhuvudet.
Jag hoppas att de sitter bättre inom några veckor. Vid starten av bloggen kunde jag inte få dem över röven, så något har hänt iallafall.



Har precis tryckt i mig det här, samma som till middag igår. Jag måste ha konstiga smaklökar som kan äta nästan allt. Gammal blomkål t.ex. som en del tycks få kväljningar över. Jag värmer inte ens mina luncher - orkar inte, för lat.
Men nu har jag inte tid att sitta här mer, ska borsta tänder, ta mina bookisar och stressa iväg till skolan! Viktig inlämningsuppgift som måste fixas!

Jordgubbar med kokos

Publicerad 2012-05-14 09:50:20 i Mat & Recept



Inget märkvärdigt, men jag kom på att jag faktiskt gillar kokos. Borde baka något kokosigt, till helgen kanske.

Det ser ut att bli en härlig dag! Sambon ska gå med sonen till FSK strax (vi är väl "sena familjen"..) Jag har möte i skolan runt 13.30, men åker säkert dit tidigare för att plugga. Men först ska jag planera klart veckans mat och kanske hinna gå och handla!

Och vikten pekar nedåt efter en helg!! -0,4kg, snart nära en femma och en sjua, kanske till på fredag?

Kvällsfika

Publicerad 2012-05-13 22:54:59 i Mat & Recept



Började bli smått hungrig och eftersom jag ska se skräckfilm snart så tyckte jag det var lika bra att fram lite plock. Sitter och smuttar på en liten whisky också :-)

Tre sorters färs

Publicerad 2012-05-13 19:17:45 i Mat & Recept



Alla hade olika önskemål till middag. Till mig själv stekte jag bara upp en burgare med lite västan ost 5%, lite dressing (från vilken dag minns jag inte), lite skivad lök, tomat och ketchup i salladsblad. Åt ju för inte så länge sedan.
Sonen fick tortilla och sambon har köttfärssås som puttrar där ute. Det här är första dagen på väldigt länge som vi inte äter middag tillsammans vid matbordet. Känns slappt och skönt att få äta slabbmat vid TV:n någon gång!

Låg

Publicerad 2012-05-13 17:55:52 i Tankar

Känner mig lite låg idag, all entusiasm är som bortblåst. Har precis varit nere och handlat och kunde inte ens känna efter vad jag var "sugen" på till middag, trots att jag inte ätit sedan lunch (har man inte ätit på ett tag så brukar man ju bli sugen på något). Så det får bli en surprise för mig själv!



Har fikat lite nu precis. Ute skiner solen men det är inte så varmt ändå. Folk går ändå runt i T-shirts och ser glada ut. Egentligen hade jag bara velat klä upp mig lite, ringa en väninna och mötas på en uteservering. Samtidigt har jag ingen större lust att "piffa till" mig. Känns som om jag bara vill vänta ut tiden tills jag kommer i form. Jag vill shoppa! Jag vill gå ut och dansa! Tänk att så mycket kan sitta i vikten.

Kanske är jag bara lite uttråkad idag, eller så är det för att Tant Röd ska komma på besök inom 1-2 dagar...
Ska rycka upp mig nu och städa eller plugga lite. Imorgon känns det nog roligare!:-)

Pocherat ägg

Publicerad 2012-05-13 13:34:29 i Mat & Recept



Blev inte över några kamben från middagen igår så i brist på annat fick det bli salladsrester med lite överbliven blomkål, några torkade svampar, fetaost 10%, strimlad torkad tomat och ett pocherat ägg till lunch.
Var första gången jag pocherade ägg, så tycker resultatet blev helt okej. Gulan är rinnande men kunde kanske ändå kokat 20-30 sek kortare tid. Gott var det iallafall, var inte så kompakt som kokt ägg med skal. Måste testas igen!

Brunch och IKEAdrömmar

Publicerad 2012-05-13 10:36:01 i Mat & Recept



Hela familjen vaknade samtidigt idag klockan 10, så det blir mer brunch än frukost. Jordgubbskvarg med jordgubbar och en bit citronkaka. Börjar bli lite tjatigt nu, men jag har fortfarande en hel halva kvar i kylen trots att jag åt lite av den även igår kväll. Ska nog prova att frysa in en bit och se hur de blir.

I sommar har jag en liten lista på småprojekt som jag vill ta mig för här hemma. Det som står längst upp på listan (förutom att tvätta alla fönster) är att göra en liten make over i min garderob. Jag har en walk-in garderob och det skulle kunna bli så fint och mysigt om man slängde upp lite ny färg, lite ny belysning och utnyttjar ytorna betydligt bättre för väskor och skor framförallt. Har inte börjat skissa än, men tänkte kika lite i IKEA-katalogen nu en stund för att se vilka möjligheter som faktiskt finns!

Lördagssnacks & skräckfilmer

Publicerad 2012-05-12 21:59:03 i Mat & Recept



Kaffe, en 4 cl whisky med is, körsbär, vit mögelost 11% ch två rutor 86% choklad (Marabou Premium). Just nu är jag inte så sugen, men tanken är ju att sitta upp ett tag ikväll! Om inte annat så finns det fortfarande mer än halva citronkakan kvar i kylen.. ;-)

Fick två skräckfilmer till ikväll som jag inte sett innan av sambon, Inside och The Ruins som både fått bra betyg på IMDB (för att vara skräckisar).



God kväll!

Marinerade kamben

Publicerad 2012-05-12 20:47:44 i Mat & Recept



Marinerade kamben med sallad, lättkokt blomkål och ugnstorkad svamp fick bli middag ikväll. Och ett stort glas rött :-)




Sonen ville egentligen ha pytt-i-panna, så det belv ett mellanting med råstekt potatis till grabbarna.

Slänger in recept på en enkel och väldigt god marinad till revben eller grillat fläskkött:



  • ca 0,4dl rapsolja
  • ca 3 msk kinesisk soya
  • 2-3 msk honung (brukar köra flytande när det ändå ska upphettas)
  • 1,5-2 tsk chilipulver
  • 1 rågad tsk fransk eller dijon senap
  • salt & svartpeppar

Blanda allt och gnid in i köttet. Låt ev. stå en stund eller marineras i kylen några timmar.

För revben: kör in i ugnen 175 grader, vänd efter ca 45 min och låt stekas lika länge på andra sidan. För kamben som är mindre kan tiden per sida kortas till ca 35 min per sida.

 


Smalbyxor

Publicerad 2012-05-12 18:04:52 i Vikt & Mått



Oj, gissa om jag blev förvånad när vi skulle gå ut idag och jag som vanligt funderade på vad f*n man ska klä på sig när ingenting passar och lyckades klämma in mig i dessa! Ett par 34:or från HM:s höstkollektion, men gör sig bra som tunna sommarbyxor.

De sitter givetvis inte optimalt! Men såhär såg det ut för två veckor sedan.... därför blev jag lite förvånad!



Så, med en bylsig T-shirt (ja, den satt inte lika tight längre den heller) så gick det an att ha på sig till affären.

Blir spännande att se hur de sitter om 2-3 veckor till!

Kaffe & kaka

Publicerad 2012-05-12 17:33:48 i Mat & Recept



Det har regnat hela eftermiddagen och nu börjar det bli kväll. Ser att klockan är mycket och det är snart dags att stoppa maten i (den rena!) ugnen om det ska bli någon mat ikväll.
Det enda vi har gjort utanför dörren idag är att handla. Istället för att välja något kvällssnask så tog jag en skvallertidning :-) Ja, jag ÄR smått beroende av tidningar... Men jag brukar tänka att det är bättre än när jag köpte cigaretter  och billigare.

Städbreak för lunch

Publicerad 2012-05-12 12:58:56 i Mat & Recept



Resterna från igår -som vanligt. Är i full gång med att helgstäda lägenheten så slipper man det tråkigaste på söndagen. Har fått en skinande ren spis iallafall! Vilket för tankarna till vad man ska äta till middag ikväll... har ju några timmar till att fundera.

Äggmackor

Publicerad 2012-05-12 09:00:08 i Mat & Recept



Godmorgon!

Blev ju över ett kokt ägg från den uteblivna frukosten igår som passade perfekt på två rostade skivor mörkt Ny Start med en skiva västan ost 5% som underlag och nån klick kaviar. Nu står jag mig nog länge!

Och gissa vad? Trots snickers- och jordgubbsglass, kakor med choklad, chokladbollar, chips och naturgodis hemma så åt jag inget av det! Och det bästa av allt var att jag faktiskt kände mig så nöjd med min egen lilla tallrik att jag inte ens behagade dräggla över det andra. Får hoppas på samma lättsamhet ikväll, för jag mår så mycket bättre dagen efter! Gissar på att jag blev så mätt eftersom både maränger, osten och citronkakan innehåller mycket protein som mättar.
Kom också på att körsbären inte triggade igång sockermonstret i mig som annars "vanlig" frukt gör. Kan bero på att körsbär har väldigt lågt GI. Kommer kanske experimentera en del med GI-frukt längre fram då:-)

Filmen var skit igår, minns inte ens vad den heter. Slutade med att jag la en skön ansiktsmask på natten med en klick (vanlig fast) honung och en mosad aspirintablett som fick sitta i 25 min. Det gjorde under för hyn, rekommenderas!

Fredagsmys

Publicerad 2012-05-11 22:09:32 i Mat & Recept




Ojoj, var SÅ nära att dimpa ner med fingrarna i sonens naturgodisskål... Men jag gjorde det INTE! :-) Sonen kollar på Scooby Doo tills han somnar i soffan, sedan blir det skräckfilm! Sambon ska säkert snaska på sin snickersglass, han går ju ändå inte upp i vikt. Till mig själv har jag förberett kaffe, vatten och en liten tallrik i köket med lite vit mögelost 11%, en bit citronkaka och en maräng med lite körsbär. Det som ser ut som marsvinsskit på sked är jordnötssmör ;-)

God kväll!

Lasagne & fylld aubergine

Publicerad 2012-05-11 20:00:00 i Mat & Recept



Grabbarna fick (fusk)lasagne (gör aldrig med bechamelsås då ingen i familjen tycker det är gott).

Hade mer än gärna ätit den själv om det inte vore för lasagneplattorna.. Har inga lasagneplattor á la LCHF hemma och orkade inte stå och göra en egen "lasagne" med zucchiniplattor så jag tog en snabbvariant; fylld aubergine. Andra halvan passar bra som lunch imorgon!

Citronkaka

Publicerad 2012-05-11 18:10:10 i Mat & Recept



Passar på att slänga in receptet nu när jag ändå står vid spisen!

  • 4 ägg
  • ca 0,75-1,5 dl sukrin/sötin (man får prova sig fram efter sin egen smak!)
  • 200g lättkvarg (eller vanlig).
  • 5 msk mandelmjöl
  • 3 msk havrekli
  • 2 msk psylliumskal/fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • citronsaft + skal (ta ganska mycket saft)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • ev en nypa salt

Vispa ägg och sukrin vitt och pösigt, vispa ner övriga ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 180-200 grader C ca 25 min. Tycker det är gott med färska (ev. rårörda eller kokta) bär till eller Önos lågkalori hallonsylt.

 

Rosa maränger

Publicerad 2012-05-11 17:33:04 i Mat & Recept



Efter att jag bakat citronkakan kom jag på att jag lika gärna kunde slänga in ett gäng maränger eftersom ugnen redan var varm! De fick bli rosa den här gången och blev lika luftiga och krämiga som sist!

(Recept och tillvägagångssätt finns någonstans under "Mat" sedan tidigare. Vill man göra rosa, blå eller snorgröna kan man blanda i lite färgpasta eller karamellfärg)

Tillägg: recept på maränger finns här

Fredagsfika

Publicerad 2012-05-11 15:00:25 i Dagbok



Citronkakan blev helt okej tyckte jag, man får ha mycket citronsaft och ekologiskt vaniljulver i :-)
Denna biten på 55g innehåller 70 kcal varav protein: 6g kolhydrater: 3 g och fett: 4g. Kan lägga upp receptet senare.

Dagens tråkiga outfit...



Ursäkta röran i bakgrunden... Nu ska vi ut i parken!

Kycklingrester

Publicerad 2012-05-11 12:26:54 i Mat & Recept



Dagens lunch: kycklingrester från igår med lite piri piri, fetaost 10% och sallad.
I ugnen står nu en citronkaka och gräddas, får se hur den blir.
Sonen är ute med sambon, ska nog ta och gå ut med honom en sväng till när de kommer hem eftersom solen tittar fram!

Bodyscrub

Publicerad 2012-05-11 10:47:03 i Dagbok



Istället för frukost tidigare (blev mätt på jordnötssmör) så tog jag mig en lång, skön dusch med en bodyscrub med scrubvantar och socker+olja. Nu känns huden babylen! Ska lägga en skön ansiktsmask senare ikväll. Tycker min hy har blivit ganska dålig, funderar på om det är gammalt skit som rensas ut ur kroppen. Hoppas att det lägger sig snart.

-0,2 kg

Publicerad 2012-05-11 07:51:14 i Vikt & Mått



58,8kg stannade vågen på. Känns okej ändå, har en tendens att stanna av då och då, eller rent av gå upp. Kanske är ett sätt för kroppen att förbereda sig på viktnedgång, eller så kanske metabolismen avstannar ett tag för att sedan komma igång ännu bättre igen. Hoppas på bättre resultat nästa vecka iallafall!
Känner mig glad ändå, blev ett litet minus i midjan också.

Vikttabell 9 veckor fram

Datum: Vikt (kg): +/- Tot +/- Till mål: BMI: Midja (cm): +/- Tot +/-
Startvikt: 12-04-27 62,0 0,0 0,0 10,0 22,5 72,5 0 0
Vikt efter vecka 1: 12-05-04 59,0 -3,0 -3,0 7,0 21,4 69,0 -3,5 -3,5
Vikt efter vecka 2: 12-05-11 58,8 -0,2 -3,2 6,8 21,3 68,5 -0,5 -4
Vikt efter vecka 3: 12-05-18



0


Vikt efter vecka 4: 12-05-25



0


Vikt efter vecka 5: 12-06-01



0


Vikt efter vecka 6: 12-06-08



0


Vikt efter vecka 7: 12-06-15



0


Vikt efter vecka 8: 12-06-22



0


Målvikt efter 9 veckor: 12-06-29



0



3,2kg på två veckor är ändå ganska mycket när jag tänker efter.
Sitter och äter jordnötssmör medan jag väntar på att mitt kokta ägg ska bli klart. Ska nog vänta lite med frukosten och göra klart en inlämningsuppgift sålänge. Blir lite stressigt i förmiddag men sen ska jag nog baka något och kanske bjuda hit lite folk.

Målet denna fredag: ät vad som helst men inget innehållande mycket socker eller stärkelse! Får se om jag klarar det bättre denna fredagen. Sambon bunkrade upp med kakor och snickersglass igår......

Snabbmat från ICA

Publicerad 2012-05-10 19:10:15 i Mat & Recept



Helfabrikat idag -grillad kyckling. Lite grönsaker. Lite fetaost 10%. Lite piri piri :-) Och en dressing/dipp på lättkvarg, lite tomatpuré, salt och lökpulver. Nu kommer sambon strax så ska vi sätta oss till bords!

Sen ska jag kolla på "Du är vad du äter"!

Muffinsmage & helglyx

Publicerad 2012-05-10 17:45:06 i Dagbok



Oj, vilken kula! Och med det klassiska tjockis-strecket mitt över. Har suttit i en datorsal hela dagen, och vi blev klara med vår rapport! Känns jätteskönt! Och inlämningen i organisk kemi tycks också gå som på räls. Har två steg kvar som jag ska kolla på ikväll. Om jag orkar. Får gå upp tidigt annars och fixa det.

Titta vad som väntade på mig när jag kom hem trött och sliten.. :-) Elle! Ska surpla lite rött innan maten och kika i den nu!



Inser att jag kanske borde börja putsa mina vinglas lite bättre...

LC frukost

Publicerad 2012-05-10 07:50:58 i Mat & Recept



Glömde ju att plocka fram bär från frysen igårkväll, så fick bli en snabb plocktallrik med ett kokt ägg, en klick kaviar och en bit Västan Ost 5%.
Viktigt möte idag igen kl 10 och imorgon ska vår rapport om bioetanol vara inlämnad. Skönt att slippa redovisa den här terminen, kan jag lägga all fokus på första tentan istället.
Nu ska jag äta upp och göra mig iordning!
Imorgon är det vägdag, spännande. Undrar om det hänt något alls.

Ugnsbakad lax med piri piri

Publicerad 2012-05-09 20:56:27 i Mat & Recept



Så äntligen blev maten färdig, eller rättare sagt -äntligen kom sambon hem så vi kunde äta ;-). Blev enkel vardagsmat, ugnsbakad lax med broccili och lite sallad. Grabbarna käkade kokt potatis och hollandiesås till, jag tog bara piri piri på min. Älskar det!

Sitter och målar naglarna nu, fick bli den här från Essie denna gången.



(Sorry för dålig bild).

Laxigt

Publicerad 2012-05-09 19:07:11 i Mat & Recept



Denna veckan var det extrapris på lax. Då brukar jag alltid passa på att fylla upp frysförrådet, för laxen är annars ganska dyr som vardagsmat tycker jag. Den färska laxen smakar minst 100ggr godare än sådana där färdigfrysta laxbitar i plastförpackning och det är ung. halva priset när det är extrapris!! Ja, färsk lax är i regel billigare än den färdigportionerade, frysta! Ofta har de också legat 1 år redan då de säljs i butikerna, kan vara värt att veta.
Nu var det 79kr/kg så köpte 4,116kg! Gissa vad det blir till middag ikväll? ;-)



Perfekt att ha i baklådan! Speciellt när man ska handskas med stinkfisk som lax! Bra när man gör sushi t.ex!

Restlunch hemma

Publicerad 2012-05-09 13:04:39 i Mat & Recept



Lyckades boka om mötet till eftermiddagen istället. Har hunnit handla så slipper stressa med det ikväll och nu sitter jag och käkar gårdagens rester från matlådan. Ska bege mig in till skolan strax.
Skulle vara skönt om man får till en liten promenad ikväll nu när förkylningen börjar släppa lite!

Frukost i repris

Publicerad 2012-05-09 08:39:07 i Mat & Recept



Samma som igår, enkelt och snabbt. Har ett möte kl 10, så börjar känna mig lite smått morgonstressad.
Igår däckade jag i soffan strax efter det sista inlägget, vaknade vid 24-tiden då sambon borstade tänderna. Så utvilad borde jag vara med andra ord.
Nu gäller det att jobba hårt, det är mycket som ska lämnas in och bli färdigt. Sedan väntar två tunga tentor. Men sen är det spmmarlov! I tre härliga månader! Väl värt att kämpa för :-)

Labb + snacks + middag

Publicerad 2012-05-08 20:06:19 i Mat & Recept

Fy vad jag var hungrig efter labben!! Kom hem 18.10 och hade inte ätit sedan 12 i skolan! Så jag varvade ner 20 min med ett glas vin och 1,5 liten korv (75% kötthalt), en liten bit mögelost 11% och en stor matsked jordnötssmör i soffan. Det var bättre än att gå lös på mackor iallafall.

Kl. 19.30 blev det middag, zucchinipasta med biff på skinkfärs och någon klick ketchup.



Nu ska jag ta det lite lugnt i soffan en stund, blir iallafall inget plugg ikväll!

Frukost & vitare tänder

Publicerad 2012-05-08 08:29:14 i Mat & Recept



Har slängt i mig en tallrik med kesella och blåbär, ska göra mig iordning nu och bege mig till skolan. Sista laborationen idag, skönt. Hoppas att det inte tar så lång tid!



Köpte hem en tub Denivit igår, 24kr på ICA. Får återkomma om den verkligen fungerar! Ska köra första tandbortsningen nu. Kan ju vara bra efter kaffe och blåbär..

Hudvård

Publicerad 2012-05-08 05:23:48 i Dagbok



Unnade mig en ordentlig hudvårdskur igårkväll. Till vänster - socker och rapsolja, en perfekt kroppsskrubb! Gör samtidigt huden len och mjuk. Till höger - ansiktsmask på krossade aspirintabletter, honung och lite yoghurt. Smeta in i ansiktet och låt verka 10-30 min. Använd 1-2ggr vecka.

Recept aspirinmask:

*Krossa 1-2 aspirintabletter
*Blanda med knappt 1 msk honung + 1 msk yoghurt

Badda på ansiktet och låt verka! Går utmärkt att blanda enbart med honung eller yoghurt, eller med något annat som kanske mosad avokado? Går också bra att blanda med en ansiktslotion, förslagsvis med Alo Vera.

Högrevsgryta med broccoli

Publicerad 2012-05-07 20:05:51 i Mat & Recept



Yepp, äntligen blev kvällens gryta klar! Svårare är det att stänga av musiken som dundrar i köket och sätta alla till bords. Men dansa ska nog kroppen få göra tids nog!

Dagen i ett - igen!

Publicerad 2012-05-07 18:53:13 i Dagbok

Oj, vilken stressig dag rent ut sagt! Ändå känner jag mig fortfarande på topp, glad och kan köra gasen i botten!

På väg hemmifrån imorse. Eller.. morgon och morgon.. 10.45 mer precist.



Ursäkta kalkonställningen..
Var mycket att göra väl på plats i skolan, tuggade i mig lunchen i en datorsal, där jag satt till kl 16.14 då jag kände att jag var tvungen att ta bussen hem för att plocka upp lillgubben.



Käkade inte så mycket precis (det ligger bl.a. Low Carb-pasta undertill, lustig matlåda), så när jag kom hem slängde jag i mig en tesked jordnötssmör och en ostbit av Västan ost 5%, kissade och rusade vidare till förskolan och sedan till ICA för att handla.

Väl hemma har jag diskat undan och satt på dagens middag. Var extrapris på högrev på ICA denna veckan, var ju meningen att jag skulle varit hemma tidigare så nu blir det SEN middag. Igen. Men vad gör det? :-)



Grytan får puttra på i vårt lilla kök. Senare ikväll så måste jag korrekturläsa en del arbete. Är glad som iallafall förberedde labben i skolan så behöver inte lämna in labbförberedelser kl 8 imorgon utan börjar 10.15!

Nyvaken, pigg och glad!

Publicerad 2012-05-07 08:40:35 i Mat & Recept



Satt uppe till klockan 2 inatt och jobbade med projektet, det börjar ta form! Tänkte se till att vara i skolan runt 10-11 och göra det klart idag. Sedan är det massa annat plugg som måste göras och framförallt förbereda inför labben imorgon!

Innan jag gick och lade mig igår så rotade jag fram en påse av mammas egenplockade blåbär från frysen. Gott!
Sitter här med frukosten och försöker få ihop en vettig matsedel för veckan, det ska ju smaka något men gå relativt snabbt eller i varje fall vara enkelt under veckan.

Allt känns piss

Publicerad 2012-05-06 19:10:49 i Tankar

Vet inte vad som hände, men vid 17-tiden blev jag plötsligt så nedstämd. Mina lår är så stora och min mage, jag kan ju inte ha något vettigt ur garderoben (som för övrigt är från förra sommaren!!) Hela jag är fortfarande "stor". Massor av plöfs lite varstans. Jag behöver en helt ny garderob, jag vill ha nya väskor, nya hattar och nya skor! Även om jag "kan" köpa det sistnämnda så är det inte roligt att köpa nya skor och väskor när man inte har en hel out fit att matcha det till. Risken blir bara att man köper sådant som aldrig kommer användas. Nåja, jag är ju på väg ner men det är ju myyyycket kvar. Mer kan jag inte göra. Det tar tid att gå ner i vikt, man kan inte loosa 10kg på 2 veckor. Eller kan och kan, om man har mycket övervikt så är det möjligt men inte för mig.
Under veckan som kommer finns det risk att jag står still i vikt mer eller mindre för att "rasa" något kilo veckan efter, känner ju min kropp ganska väl vid det här laget. Får vara mentalt beredd på det. Kul när man ser alla andra snyggisar överallt med snygga kläder i slanka kroppar... Brukar inte bry mig så mycket om hur andra ser ut, det är väl bara ett tecken på att jag inte är nöjd och trivs i min egen kropp. Än.

Spiken i kistan blev att Low Carb-brödet givetvis var slut på ICA Maxi och sambon började klaga på att vi åkt ut dit när de har vakuumpackat kött där ("vår" ICA har alltid färskt) och grönsakerna såg kassa ut m.m. Jag fick nog, så det blev ingen middag ikväll. Grabbarna köpte kinamat och jag kokade den sista Low Carb-pastan (som jag givetvis glömde köpa mer av när jag var där!!) till mig som blandades med lite sallad och en rad fetaost 10%. Är inte hungrig, bara nedstämd fortfarande. Har en massa plugg att ta tag i nu. Vaknar säkert på den andra sidan imorgon och är mitt vanliga pigga och glada jag!

Sen lunch - idag med

Publicerad 2012-05-06 15:43:32 i Mat & Recept



Vad tiden flög iväg! Har dammsugat och svabbat hela lägenheten och sorterat lite i garderoben. Känns jätteskönt!
Har en hel del plugg att ta tag i, men först ska jag göra mig iodrning och springa iväg och handla. Undrar vad man ska käka till middag ikväll.... Inte direkt sugen på något.

Jordgubbskvarg

Publicerad 2012-05-06 10:27:19 i Mat & Recept



Kvarg + jordgubbsspad = jordgubbskvarg. Smakar som jordgubbsyoghurt, men lite nyttigare i min mening.
Är inte alls hungrig denna morgon heller, lite jobbigt för det är alltid lättare att följa en rutin. Så jag bestämde mig för att trycka ner lite frukost ändå.

Igår åt jag faktiskt inget vanligt socker! Senare på natten tog jag en liten portion tacofärs med sallad, grönsaker, lite kvarg och tacosås. Sen försvann mitt glasssug helt. Och där ligger förklaring till varför jag inte är hungrig idag -jag stoppade i mig en hel burk kvarg (i dipp form) och mycket protein gör att man håller mättnadskänslan läääänge. Hade jag väntat på att magen skulle börja kurra hade jag nog fått vänta till efter lunch.

Dagen i ett

Publicerad 2012-05-05 20:09:24 i Mat & Recept

Sambon är sjuk så sonen fick följa med till skolan idag på möte, det gick jättebra. Så det blev en väldigt sen och stressig lunch vid klockan 16.00 (!!), sedan var vi på språng igen då sonen skulle träffa sin bästis i parken. Så ja, det fanns helt enkelt ingen tid att blogga. Till lunch slängde jag i mig en bit kött från igår med svampsås och lite sallad.

Till middag blev det tortillas ikväll -jag valde sallad istället.



Så, det blev sådan här x 3!

Sen hittade jag en sådan här i kylen som slank ner, mycket gott! En öl då och då är inte så farligt, ca 10g kolhydrater totalt i denna burk (men blir väääldigt mycket om man dricker ex. tre!)



Ikväll blir det filmkväll! Sambon tog med två filmer hem, men nu först blir det barnfilm.



Och då måste man såklart ha lite snacks.. :-)

Minifrukost & bekännelse

Publicerad 2012-05-05 10:35:18 i Mat & Recept



Sitter här i soffan pigg som en mört med kaffe och en lättare frukost på ett litet kokt ägg och en liten skiva rostat Low Carb bröd med Västan ost 5%.
Trots att klockan är halv 11 så är jag inte alls hungrig. Blev väldigt mycket mat igårkväll, åt upp 1,5 gurka med en hel burk kvargdipp och alla rättikachipsen! Massor med vatten, fibrer och protein med andra ord. Och lite fett. Fick igång magen ordentligt i varje fall...

Men sen hände det....



... som ju skulle undvikas! Anade oråd redan då sambon visade upp snickersglasspaketet innan han slängde det i frysen. Snickers är min favrorit chokladbar, jag skulle kunna äta hur många som helst. Så ja, när allt var uppätet började sockersmonstret spöka i hjärnan. Jag släppte allt och åt 2 st, sedan åt jag 2 SIA-pinnar med jordgubbsgräddglass. Kände att det började gå riktigt illa -så jag gick och lade mig! Känns ändå bra att det slutade där och inte gick över i alla potatisklyftor i kylen, rostatbröd med marmelad och sambons ballerinakex..

Rättikachips med lättdipp

Publicerad 2012-05-04 21:45:24 i Mat & Recept





Åh, blev ju underbara chips! Helt utan kryddor dessutom! Nej, de är inte brända, de är på gränsen till att bli brända, de är knapriga och goda! Här kommer en liten följetong om hur de blev så goda (och nyttiga!) :-)

Hyvla rättika tunt (med ex. osthyvel)



Fritera i olja, ca 180-200 grader! (Har själv ingen fritös hemma). Låt dem rinna av på papper ca 10 min!




Lättdipp på lättkvarg 0,1% och en halv påse dippmix Ranch (12g) utblandat med ca 3-5 msk vatten för bättre konsistens. Annars blir den torr.

Sparris & gris

Publicerad 2012-05-04 20:47:13 i Mat & Recept



Sambon har också blivit sjuk nu :-( Dock ingen feber, kanske är en allergischock. Hoppas att det blir bättre tills imorgon.
Ikväll blev det marinerad kotlettytterfilé med sparris och championsås med sallad. Killarna fick ugnstekta potatisklyftor till också.



Har säkert tagit upp det tidigare, men måste tipsa om denna kalorisnåla, kolhydratsfattiga såsen som är supergod och går att variera i det oändliga! Milda Mat 4% är perfekt till såser, man behöver inte reda den med något då den redan är så tjock i sig själv. Här med förstekta championbitar (kunde haft stekt hackad lök i också), lite sojakulör, kalvfond, salt och vitpeppar. Här kan man ju variera med alla jordens kryddor och örter! Enkelt att göra exempelvis grönpepparsås.

Nu ska jag sätta igång med mina chips och dipp.....

Förberedelser

Publicerad 2012-05-04 18:15:32 i Mat & Recept



Precis hemkomna, det var kul att återse min gamle vän igen! Nu är det dags för matlagning, men den här rackaren (rättikan) funderar jag på att hoppa över och ev. testa att göra chips på till ikväll...

Frågan är då, ska jag fritera dem i oljebad på spisen, ugnsbaka dem i olja i ugnen eller "torka" dem i ugnen??

Vi får väl se hur det blir... I vilket fall så tror jag att det blir utmärkta chips -även om de skulle bli feta så innehåller rättika endast 2,7g kolisar per 100g och gör den till en utmärkt fuskpotatis som man både kan ugnsbaka, steka eller koka! Eller ja -göra chips på :-)

På språng!

Publicerad 2012-05-04 15:09:30 i Mat & Recept



Hann inte med något lunchinlägg och nu är jag på språng igen! Lite blåbärspaj i magen, så nu ska jag plocka upp sonen och gå hem till en vän som jag inte sett på länge och hans familj!

Dagens frulle- same same

Publicerad 2012-05-04 09:45:11 i Mat & Recept



Tycker det är så gott! Och så går det snabbt! Idag blev det både blåbär och jordgubbar.
Skittrött, snorig, hostig men jag måste till skolan och lämna över en bok till en vän. Har röven full denna helgen. Får se till att få något gjort ikväll!

Vikt efter vecka 1

Publicerad 2012-05-04 09:40:50 i Vikt & Mått



Totalt -3,0kg sedan förra fredagen, jag känner mig nöjd! Hade satt som mål att komma under 60, så detta blev ju än bättre! Hade varit nice att se 58,x också men det hoppas jag kommer nästa vecka!

Vikttabell 9 veckor fram

Datum: Vikt (kg): +/- Tot +/- Till mål: BMI: Midja (cm): +/- Tot +/-
Startvikt: 12-04-27 62,0 0,0 0,0 10,0 22,5 72,5 0 0
Vikt efter vecka 1: 12-05-04 59,0 -3,0 -3,0 7,0 21,4 69,0 -3,5 -3,5
Vikt efter vecka 2: 12-05-11



0


Vikt efter vecka 3: 12-05-18



0


Vikt efter vecka 4: 12-05-25



0


Vikt efter vecka 5: 12-06-01



0


Vikt efter vecka 6: 12-06-08



0


Vikt efter vecka 7: 12-06-15



0


Vikt efter vecka 8: 12-06-22



0


Målvikt efter 9 veckor: 12-06-29



0



Har hänt lite i midjan också, konstigt vore det ju annars!

Currywook med shiratakénudlar

Publicerad 2012-05-03 21:27:02 i Mat & Recept



Tur att vi valde snabbmat ikväll, för vi var ute länge i parken! Blev kycklingwook spetsad med bl.a. curry, vitlök och chili. Jag kokade shiratakénudlar till mig själv och grabbarna käkade vanliga äggnudlar till. Varmt och mättande.

Hela familjen kollade på Anna Skipper precis, känns lite extra peppande såhär dagen innan vägning.
Jag har beslutat att jag inte ska äta socker alls för att undvika det som hände förra fredagen när jag glufsade i mig nästan 300g chips och två stora, feta sockriga kärleksmums på en gång! Socker triggar mig oerhört, jag kan inte sluta då trots att det inte är gott efter några tuggor och "suget" är stillat. Så, lika bra att undvika helt. Men lite fredagsmys blir det ändå! :-)



Nu väntar en kanna hett te på mig i köket. Kom ihåg att köpa halstabletter idag, hostar minst tre ggr per 10 minuter, det blir ganska många ggr per timme! Undrar när man blir frisk så man kan börja röra lite på sig....

Drack en Red Bull Light till "Du är vad du äter", så nu väntar några timmar plugg!!

(O)sockrigt snabbfika

Publicerad 2012-05-03 17:04:04 i Mat & Recept



20 grader utomhus! Nu vill jag verkligen bara vara frisk! Har varit och handlat precis, sonen är nere hos sambon på jobb. Ska fixa något mellanmål till sonen och gå ner dit strax och sätta mig och plugga hade jag tänkt.

Har slängt i mig ett väldigt osockrigt mellanmål bestående av cola zero (orkade inte sätta på kaffe) och en stor bit blåbärspaj så står mig till middagen!

Pastasallad med hitteplock

Publicerad 2012-05-03 12:20:13 i Mat & Recept



Man tager vad man haver. Eftersom sambon snodde åt sig resterna från gårdagens middag fick det bli ett hopplock som resulterade i en pastasallad med lite överbliven kokt kyckling, sallad från igår, avokado och fetaost 10%.

Pastan var såklart Low Carb, tycker det är ett jättebra proteinkomplement att ha hemma. Tar bara 7-8 minuter att koka!

Mera blåbär

Publicerad 2012-05-03 08:37:15 i Mat & Recept



Blev över några goda blåbär från bakningen igår som passade perfekt på frukostkvargen  tillsammans med lopp- och pumpafrön :-)



Kolla, putet börjar försvinna redan! Känner mig iallafall inte gravid längre. Imorgon är det vägdag, hoppas på att få se något med en femma och en åtta, det var länge sedan. Och spännande om det hänt något i midjan också!

Torskgratäng

Publicerad 2012-05-02 20:39:40 i Mat & Recept



Ikväll blev det en av sambons favoriträtter, torskgratäng. Tyvärr så blev det ingen färsk torsk denna gången vararv middagen också blev onödigt sen, men det var gott ändå!
Såsen i gratängen är gjort på Milda Mat 4%, tomatpuré, en halv gul lök, lite fisk buljong, några stänk citron, salt & vit peppar och en bunt persilja.

Ska plugga lite nu, funderar på en kopp kaffe. Skulle vara gott efter maten.

MMMmmmmm

Publicerad 2012-05-02 17:32:39 i Mat & Recept



Blåbärspajen fick tummarna upp, tyckte den var jättegod för att vara nyttig dessutom! Den kan man ju äta till frukost om man vill!

Hade varit skönt att gå ut en runda till, men nu är det ju snart dags för matlagning. Kanske ska vila ögonen på TV:n en halvtimme...



dagens tråkiga outfit. Måste seriöst förnya min garderob, men det får ju vänta lite till. Hoppas bara att det finns några snygga kläder kvar butikerna då!

Blåbärspaj

Publicerad 2012-05-02 15:31:05 i Mat & Recept



Åh vad det doftar ljuvligt i lägenheten! Denna läckerbit kom precis ut ur ugnen. Slänger in receptet nedan!

  • 3 ägg
  • 0,5 dl sukrin / sötin
  • 0,5 burk kvarg 0,1%
  • 3 msk mandelmjöl
  • 3 msk havrekli
  • 2 msk krossat psylliumskal (eller fiberhusk)
  • 0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • en liten nypa salt!
  • 1 pkt ICA:s stora blåbär (de är jättegoda och ej så vattniga! Men frosta av dem först)

Ugn 180 grader (jag har ej varmluftsugn utan vanlig).

Vispa upp äggen pösigt med elvisp, vispa ner övriga ingredienser. Lägg ev. bakplåtspapper i en pajform (24 cm omkrets) eller smörj med lite fett, häll smeten i pajformen och förgrädda 5 min i ugnen.

Ta ut pajen och strö över blåbär, grädda i nedre delen av ugnen ca 15-25 min till. Låt stå och svalna!

 

Nu ska jag iväg och hämta sonen + handla innan jag ska äta paj!

Lackat

Publicerad 2012-05-02 13:01:17 i Dagbok



Man kan inte ha förmånga nagellack, men ibland blir det svårt att välja.
Skickade iväg en beställning av en prenumeneration igår där man förutom några nummer skulle få tre härliga lack från MaxFactor. Tills vidare grävde jag fram ett av favoritlacken från förra sommaren som jag tycker funkar kanon även denna vår!



Ska slänga på en kopp kaffe nu och fortsätta jobba!

Matlåda hemma

Publicerad 2012-05-02 12:33:18 i Mat & Recept



Sitter och jobbar hemma idag, skönt att slippa behöva snora och hosta i skolan. Så det blev matlåda hemma i en soffa istället med gårdagens rester som vanligt och lite Low Carb-pasta för mer protein. Hoppas blåbären tinat lite så att jag kan slänga ihop en paj sen, skulle vara gott att fika med i eftermiddag!

Vardagsfrukost

Publicerad 2012-05-02 08:41:27 i Mat & Recept



Är fortfarande kass idag, men helt klart på bättringsvägen. Ska höra med projektgruppen om jag kan sitta hemma och skriva istället för att behöva åka till skolan.

Denna härliga morgon blev det åter lättkvarg med pumpa- och loppfrön och några tinade jordgubbar till frukost. Tog fram blåbär och hoppas att de tinar i kylen tills eftermiddagen så kan jag baka en blåbärspaj till mellanmål :-)

Biff med fetaostsallad och aubergine

Publicerad 2012-05-01 20:03:19 i Mat & Recept



Enkelt, snabbt och gott! Har precis diskat undan lite snabbt och väntar på att kaffet ska bli färdigt. Sen väntar någon timmes spelkväll med vår lilla familj. Just nu spelar vi Ratchet & Clank, kul med den svenska versionen så att även sonen förstår vad som sägs :-)
Och sen ska jag hinna plugga lite...

Afternoon drink

Publicerad 2012-05-01 18:06:41 i Dagbok



Vädret får mig att börja bubbla! Ska strax börja med middagen, blir något slappt och lite somrigt ikväll.
Köpte en ny Fun Light Green Tea & Kiwi som jag slängde ihop en lättare drink på tillsammans med 2 cl Malibu (mycket socker, men tar man bara 2 cl så blir det 195g/L * 0,002L = 3,9g socker).

Jordnötssmör

Publicerad 2012-05-01 16:00:05 i Mat & Recept



Vart tog tiden vägen? Klockan är redan 16.00! :-O
Slängde i mig en sked jordnötssmör. Har precis gjort mig iordning och ska ner och handla nu. Ska plocka upp sambon och sonen sen och se om vi ska hitta på något i solen :-)

Same as yesterday

Publicerad 2012-05-01 13:23:39 i Mat & Recept



Belv samma rester som igår till lunch, (Low Carb-)pasta funkar alltid!
Håller på att städa lite här hemma, får se vad man ska hitta på idag. Kanske borde baka något i e.m. En lingonpaj? Eller med blåbär.. Får fundera på det.


Långmorgon

Publicerad 2012-05-01 09:58:17 i Mat & Recept



Efter en minst sagt underbar natt vaknade hela familjen vid halv 10. Skönt att det är helg. Är fortfarande förkyld men helt klart piggare än under förra veckan. Solen strålar där ute och jag hoppas att det blir upp emot 20 grader som igår!

Igår såg jag en film själv efter att sonen somnat och väntade på att sambon skulle komma hem. Klarade att stilla suget med de resterande 4 marängerna, några jordgubbar, en 1/3 gurka och så slank det ner en isglass gjord på Fun Light Blåbär sötad med stevia.



Ska kika lite i gårdagens tidning nu och dricka en kopp kaffe till.

Om

Min profilbild

Sarah

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela